string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Higler voor derde keer dit seizoen in Euroborg.

Woensdag 20 november 2013 om 14:58

Dennis Higler fluit zondagmiddag voor de derde keer dit seizoen een wedstrijd van FC Groningen in Euroborg. In totaal wordt het duel met PEC Zwolle de zesde ontmoeting van de FC, die onder zijn leiding staat.

De vijf voorgaande competitiewedstrijden, die Higler floot, werden allemaal door FC Groningen gewonnen. Dit seizoen waren dat tot nu toe de thuisduels met FC Utrecht (2-0) en RKC Waalwijk (4-1).
Naar de tribune
Vorig seizoen hanteerde Hilger de fluit in twee competitiewedstrijden van FC Groningen. Het thuisduel met Heracles Almelo leidde in december 2012 tot een 2-0 overwinning voor de FC en begin februari 2013 had Higler de leiding tijdens de uitwedstrijd tegen AZ. Dat duel werd door een doelpunt van Andraz Kirm in Gronings voordeel beslist, 0-1. In die wedstrijd verwees Higler overigens trainer Robert Maaskant wegens opmerkingen aan het adres van de leiding naar de tribune.
De allereerste competitiewedstrijd van FC Groningen onder leiding van Higler was op 23 maart 2012. Lorenzo Burnet was die vrijdagavond in Rotterdam de matchwinner met het enige doelpunt van de avond tegen Excelsior. Het was één van de spaarzame zeges van de FC na de winterstop van dat seizoen.
Ongeslagen
In het huidige seizoen is FC Groningen in de eigen Euroborg na zes thuisduels nog altijd ongeslagen. Deze competitiestart op eigen veld behoort tot de beste reeksen in de historie van de club. De publieke belangstelling voor het noordelijke treffen is groot. Via deze website zijn online kaarten beschikbaar.
FC Groningen – PEC Zwolle begint zondagmiddag in Euroborg om 14.30 uur.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’