string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Higler voor de vijfde keer in Euroborg.

Woensdag 29 oktober 2014 om 11:44

De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen NAC Breda staat aankomende zondag onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Het is de vijfde keer dat Higler als arbiter in Euroborg actief is. Hij wordt in Euroborg geassisteerd door assistent-scheidsrechters Berry Simons en Terry Hoekstra. Erwin Blank is de vierde official.

Net als FC Groningen en NAC Breda had ook de scheidsrechter van dienst een midweeks programma. Higler was dinsdagavond arbiter tijdens de bekerwedstrijd tussen Vitesse en FC Dordrecht.

Debuut
De leidsman debuteerde op 2 december 2012 in Euroborg toen Heracles Almelo te gast was in Groningen en met 2-0 werd verslagen. De laatste keer dat Higler tijdens een thuiswedstrijd van de FC op het veld stond, was vorig seizoen tijdens het treffen met PEC Zwolle dat in 0-0 eindigde.

Naast de vier optredens in Euroborg was Higler ook driemaal bij een uitwedstrijd van FC Groningen actief. De scheidsrechter leidde op 18 januari van dit jaar voor de laatste keer een wedstrijd van de FC toen de Trots van het Noorden op bezoek ging bij RKC Waalwijk; 1-1.

FC Groningen verloor nog nooit een wedstrijd die onder leiding stond van de arbiter uit Amersfoort. Vijf keer werd er gewonnen, tweemaal eindigde het in een gelijkspel. De wedstrijd tussen FC Groningen en NAC Breda is de laatste van speelronde 11 en begint zondagmiddag 2 november om 16.45 uur.

Wijziging
Richard Martens is vanavond de scheidsrechter tijdens de uitwedstrijd van FC Groningen in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi tegen Flevo Boys. De arbiter vervangt scheidsrechter Allard Lindhout die in eerste instantie door de KNVB werd toegewezen aan het duel in Emmeloord. Martens floot nog niet eerder een wedstrijd van de Trots van het Noorden.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’