string(9) "claudebot"

Hiariej weer op het veld.

Woensdag 28 november 2012 om 15:46

Tom Hiariej is herstellende van zijn hamstringblessure. De 24-jarige allrounder viel vorige week dinsdag geblesseerd uit bij zijn rentree in Jong FC Groningen. Hiariej voelde bij een actie zijn hamstring opspelen en nam geen enkel risico. Hij liet zich direct vervangen.

Hiariej zou in het bewuste competitieduel met Jong NEC/FC Oss een helft meespelen na hamstringklachten. De verdediger annex middenvelder haalde het rustsignaal niet. Hiariej betitelde zijn uitvallen toen als ‘een kleine terugslag’.
Goede kant op
Een week later is Hiariej weer op het veld te vinden. “Het gaat de goede kant op”, laat de in Winschoten geboren Zuidbroeker weten. “Ik kan al weer gedeeltelijk met de groep meetrainen. Alleen het explosieve werk, als sprints, moet ik nog laten gaan. Ik verwacht nog een week, tot anderhalve week, de tijd nodig te hebben om volledig te kunnen aansluiten.”
Voor Hiariej is het van belang zo snel mogelijk fit te worden want er breekt een belangrijke periode voor hem aan, zoals hij zelf aangeeft. “Dit seizoen is nog niet geworden wat ik ervan had verwacht. Ik heb het met een paar invalbeurten moeten doen en ben zelfs regelmatig buiten de wedstrijdselectie gevallen. Op mijn leeftijd is het belangrijk elke wedstrijd te spelen. Ik heb hierover met de staf gesproken en zij hebben aangegeven dat als de situatie blijft, zoals die is, de kans op speelminuten voor mij dit seizoen minimaal zal zijn. Daarom heb ik met de club afgesproken dat ik in de winterstop verhuurd kan worden.”
Bijzonder
Een eventueel (tijdelijk) vertrek van Hiariej, wiens contract bij FC Groningen doorloopt tot medio 2015, zal bijzonder zijn. Hiariej speelt namelijk al vanaf de jeugd bij FC Groningen en kwam sinds 2007 al tot meer dan honderd officiële wedstrijden in het eerste team. “Een overgang naar een andere club zal inderdaad wennen zijn. Ik speel al meer dan tien seizoenen bij FC Groningen, het zal dan heel raar voelen om ineens een ander shirt aan te trekken. Maar het is beter voor me dat ik aan voetballen toekom, dit seizoen zal dat bij FC Groningen heel moeilijk worden.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’