string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hiariej: ‘Veel meters maken’.

Dinsdag 16 december 2014 om 15:03

FC Groningen zal morgenavond in een gewijzigde formatie aantreden tegen FC Volendam. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Vitesse is Danny Hoesen weer beschikbaar. Daarnaast keert Johan Kappelhof terug in het centrum van de verdediging waardoor Tom Hiariej als rechtsback zal spelen.

Voor de multifunctionele speler uit Winschoten geen vreemde positie, hoewel hij de afgelopen weken veelal als controlerende middenvelder speelde. “Eigenlijk maakt het me niet uit waar ik speel,” zegt Hiariej. “De eerste zes wedstrijden heb ik al rechtsback gestaan en dat liep toen best goed.”
Meters maken
Waar Hiariej op het middenveld veelal in een controlerende rol speelt, heeft hij als rechtsback ook een aanvallende rol. “Natuurlijk is het anders dan op het middenveld, al is het ook wel lekker om wat meer ruimte te hebben en vol langs de lijn op te komen. Zeker in het systeem dat we nu spelen, wordt er van de backs verwacht dat ze veel meters maken.”
Knallen er vol in
Dat laatste bleek dinsdagochtend overigens op de afsluitende training. Hiariej stoomde meerdere malen op over de rechterkant om enkele heerlijke voorzetten los te laten. Die werden vervolgens snoeihard tegen de touwen gewerkt door onder anderen Michael de Leeuw en Danny Hoesen. Met als mooi detail: een ‘vuistje’ van Hiariej. “Het liep inderdaad lekker,” beaamt Tom. “Ik heb dan ook echt ‘zin’ in de wedstrijd tegen Volendam. Ik voel me goed, ben fit en sta er fysiek goed op. We knallen er morgen vol in!”
Niet onderschatten
In het programmaboekje van woensdagavond laat Yoëll van Nieff optekenen: “Zij hebben een herkenbare speelstijl en spelen altijd 4-3-3. Volgens mij hebben ze een goed scorende spits rondlopen en snelle buitenspelers. Bovendien gooien ze veel strijd in wedstrijden. Zij hebben het nadeel dat we woensdagavond op gewoon gras spelen. Het is voor ons zaak dat wij vroeg scoren. Het is een ‘alles of niets’-wedstrijd en na de nederlaag in Emmen, van afgelopen vrijdag, zal Volendam tegen ons extra gretig zijn. We zullen ze zeker niet onderschatten.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard