string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hiariej terug op het middenveld.

Vrijdag 20 september 2013 om 15:18

Hoofdtrainer Erwin van de Looi heeft vanwege schorsingen en blessures nog niet veel in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Vanwege het ontbreken van aanvoerder Rasmus Lindgren ziet het middenveld van FC Groningen er zaterdag in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk wederom anders uit.

“Uiteraard hebben we gezocht naar een samenstelling waarmee wij denken dat we de meeste kans maken om RKC te verslaan,” zegt de oefenmeester. “We hebben tot nu toe met twee verschillende samenstellingen op het middenveld gespeeld. De eerste wedstrijden met twee aanvallende middenvelders en één verdedigend ingestelde middenvelder en tegen Ajax en Heerenveen met één aanvallende speler en twee middenvelders met meer controle. Zaterdag kiezen we voor een andere variant.”
Welkom
Tom Hiariej komt samen met Maikel Kieftenbeld en Nick van der Velden op het middenveld te spelen. “Nick is tot nu toe erg belangrijk geweest in de as terwijl Hiariej in mijn ogen ook prima vooruit kan voetballen. Ik zie hem dan ook niet als controlerende middenvelder. Hiariej hoort bij een aantal spelers die aan het begin van het seizoen naar een andere club mocht uitkijken. Ik heb aan het begin van het seizoen met deze spelers gesproken en gezegd dat ze ook na de transferdeadline meer dan welkom zijn bij de eerste selectie.”
“Deze spelers stonden misschien in het begin van dit seizoen met 1-0 achter, maar nu ze er toch zijn en wanneer iemand zich aandient hebben ze alle kans op speeltijd. Hiariej heeft een prima voorbereiding gekend en heeft het in de laatste wedstrijd van de Beloften erg goed gedaan. Ik zie in hem niet eenzelfde type speler als Rasmus Lindgren of Maikel Kieftenbeld, die meer controlerend spelen. Hiariej is meer aanvallend ingesteld en dat is zaterdagavond ook zijn rol.”  

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’