string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hiariej: ‘Scherp aan de tweede seizoenshelft beginnen’.

Vrijdag 17 januari 2014 om 14:27

Na drie weekenden zonder competitievoetbal begint FC Groningen zaterdag aan de tweede seizoenshelft in het Eredivisieseizoen 2013/2014. De Trots van het Noorden start met de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Tom Hiariej kijkt terug op een goed trainingskamp en Johan Kappelhof gaat in op zijn aflopende contract in Euroborg.

Tom Hiariej heeft de winterstop gebruikt om zich weer volledig op te laden voor de hervatting van de Eredivisie. “Ik vind het altijd wel lekker om even iets anders te doen,” bekent Hiariej. “Dat had ik vroeger als jeugdvoetballer ook, al snap ik wel dat het voor supporters zo`n winterstop best lang kan duren. Ik ben in de tien dagen dat we vrij hadden naar Londen geweest en daar heb ik ook voetbal gekeken. Bij Arsenal-Cardiff zat ik op de tribune.” 
Zwaar programma
Volgens Hiariej kan FC Groningen terugkijken op een goed trainingskamp, in het Spaanse Oliva, waarin hard is gewerkt en goed is getraind. “Het was lekker weer en we hebben veel getraind. Af en toe was dat best pittig, maar daar is zo`n trainingskamp wel voor. Het is alleen maar goed om hard te werken zodat we weer scherp aan de tweede seizoenshelft kunnen beginnen. In de tweede helft van het seizoen worden de prijzen verdeeld.”
“We krijgen direct een zwaar programma en ik denk dat we hierna kunnen zien waar we staan. We hebben een goede eerste seizoenshelft gehad en dat willen we doortrekken. In RKC Waalwijk beginnen we tegen een fysiek sterke tegenstander terwijl wij het juist van het voetballende gedeelte moeten hebben. Dat kan interessant worden.”
Kappelhof
Johan Kappelhof reageerde op berichten over hem dat hij de boot af zou houden met betrekking tot een nieuw contract bij FC Groningen. “Ik heb inmiddels met de club gesproken. Ik heb het naar mijn zin bij FC Groningen, weet wat ik aan de club heb en FC Groningen weet wat ze aan mij heeft. We hebben beide positieve intenties. Het is zeker niet zo dat ik scherm met belangstelling van andere clubs. We hebben alleen geen haast met een nieuw contract. Ik wil me nu puur richten op de herstart van de competitie en op een later moment zullen we verder in gesprek gaan. Ik ben daar positief over gestemd.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard