string(9) "claudebot"

Hiariej nog vraagteken voor Ajax-thuis.

Vrijdag 31 juli 2009 om 12:19

De inzetbaarheid van Tom Hiariej is nog een vraagteken in de aanloop naar het thuisduel met Ajax van aanstaande zondag. Zijn fitheid wordt zaterdag getest. Verder is alleen Petter Andersson niet inzetbaar.

Trainer Ron Jans beschikt zodoende over achttien fitte spelers voor de competitieopener tegen de nummer 3 van de afgelopen competitie. “Het is mooi dat we in Euroborg beginnen,” aldus Jans. “We hebben de laatste jaren goede ervaringen met onze eerste thuiswedstrijden. Op de eerste wedstrijd staat meestal veel druk van buitenaf. Maar we zijn aan het einde van de rit niet afhankelijk van die ene uitslag. Toch worden vaak veel voorbarige conclusies getrokken. Ik heb het gevoel dat bij de meeste clubs meer vraagtekens dan uitroeptekens zijn. Over de speelwijze, de eventuele blessures, mogelijke transfers. Pas begin september kun je een eerste conclusie trekken.”

Trainers
Over tegenstander Ajax zegt hij het volgende: “We hebben een heel aardig beeld gekregen van de mogelijkheden die ze hebben. Toch blijft het nog de vraag of ze met twee of drie spitsen tegen ons zullen spelen. Daarmee kan de nieuwe trainer Martin Jol zelfs tijdens de wedstrijden nog wisselen.”

Zijn collega Martin Jol liet in het programmaboekje onder meer optekenen: “Zo’n eerste wedstrijd is altijd extra spannend. Ik heb de wedstrijd FC Groningen-Ajax van vorig seizoen gezien. Het is belangrijk dat we niet teveel kansen nodig hebben om te scoren. En niet gelijk een tegengoal krijgen bij de eerste kans die we weggeven. Dat bepaalt of we winnen of verliezen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’