string(9) "claudebot"

Hiariej: ‘Niets te voorspellen in het voetbal’.

Vrijdag 15 augustus 2014 om 12:47

FC Groningen neemt het zondag in Euroborg op tegen Heracles Almelo. Eric Botteghin kan zijn honderdste Eredivisieduel spelen, Jarchinio Antonia hoopt, na vorige week, ook te vlammen in Euroborg en Tom Hiariej toont weer eens aan dat de voetballerij onvoorspelbaar is.

Tom Hairiej was deze zomer één van de spelers die op de nominatie stond om naar een andere club te vertrekken. De middenvelder annex verdediger bleef tot nu toe echter in Groningen en werd vorige week in de basis opgesteld als rechtsback.
Van ver
“Ik kom van ver, maar zo zie je maar weer dat je niets kunt voorspellen in het voetbal,” zegt Hiariej. “Ik heb deze situatie eigenlijk nog nooit meegemaakt, dat ik vanaf het begin speel terwijl daar niet veel uitzicht op was, maar ik ben blij dat ik er nu in sta.”

Ook vorig seizoen mocht Hiariej in eerste instantie vertrekken, maar knokte hij zich later in het seizoen terug in het elftal. “Het is nu al een paar seizoenen dat ik het gevoel heb op min te moeten beginnen. Door iedere training voluit te gaan en het maximale te geven, laat ik zien dat ik goed genoeg ben voor de basis. Dat is best knap en het houdt me scherp.”
Botteghin
Eric Botteghin speelt, als hij tegen Heracles in actie komt, de honderdste Eredivisiewedstrijd uit zijn carrière. De Braziliaan geeft aan veel te hebben opgestoken in zijn tijd in Nederland. “Honderd wedstrijden is een mooi aantal, ik ben blij dat ik fit en gezond ben om in de Eredivisie te kunnen spelen,” aldus Botteghin.
“Uiteraard had ik als kleine jongen niet verwacht dat ik voetballer zou worden in Nederland. Maar toen ik in Zwolle speelde, merkte ik dat ik het niveau in de Eredivisie aan zou kunnen. Het voetbal is hier anders, meer gericht op tactiek. Hier in Nederland ben ik echt over voetbal gaan nadenken. Ik heb het laatste jaar veel van de technische staf geleerd, vooral over het organiseren van de verdedoging en het lezen van de wedstrijden.”
Winnen
Jarchinio Antonia was de grote man van FC Groningen tijdens de competitiestart in Deventer van vorige week. Een veerkrachtig FC Groningen zette een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning, met een hoofdrol voor Antonia. De rappe vleugelaanvaller hoopt zondag ook in Euroborg te vlammen
“Heracles is een tegenstander met enkele zeer gevaarlijke spelers,” zegt Antonia is het wedstrijdprogrammaboekje van zondag. “Een ploeg waarmee we rekening moeten houden, maar thuis moeten we winnen. Zeker als we mee willen doen voor een mooie eindklassering. We moeten de supporters er achter krijgen, als ploeg brengen wat we kunnen brengen en laten zien dat we hier de baas zijn en dat niemand hier zomaar punten mee naar huis neemt.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus