string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hiariej in Toulon naar halve finale.

Maandag 08 juni 2009 om 15:39

Tom Hiariej speelt woensdag met het Nederlands beloftenelftal de halve finale tijdens het internationale jeugdtoernooi van Toulon. Tegenstander is dan Chili of Frankrijk.

De ploeg van KNVB-coach Hans Schrijver speelde zondagavond met 1-1 gelijk tegen Egypte. Eerder werd in de tweede groepswedstrijd met 1-0 gewonnen van de Verenigde Arabische Emiraten. Vanwege dit gunstige onderlinge resultaat plaatste Oranje zich voor de halve finales. Hiariej startte net als in de eerste groepswedstrijd tegen Argentinië (4-0 verlies) in de basis. De rechtsback van FC Groningen werd tegen Egypte tien minuten na rust vervangen.

Zweden
Andreas Granqvist en Marcus Berg kwamen niet in actie in de WK-kwalificatiewedstrijd van hun land tegen Denemarken. Het Zweedse duo van FC Groningen zag in Solna hoe er met 1-0 werd verloren en dat achterstand op de koploper Denemarken in groep 1 opliep tot tien punten. Zweden speelde één WK-kwalificatieduel minder, maar plaatsing voor Zuid-Afrika wordt heel lastig.

Levchenko
Ook Evgeniy Levchenko verscheen niet op het veld bij zijn team Okraïne. Dat trad in Zagreb aan voor het WK-kwalificatieduel met Kroatië. Door het 2-2 gelijkspel houdt het land van Groningen-middenvelder Levchenko zicht op de nummer 2 positie in groep 6, goed voor play-offs om een WK-ticket.
Het Nigeria van Oluwafemi Ajilore won in eigen land overtuigend met  3-0 van Kenia. In groep 2 van de Afrikaanse zone is Tunesië met de volle winst uit twee duels koploper. Nigeria volgt na evenveel duels op twee punten. In de groep van vier landen plaatst de winnaar zich voor het WK 2010.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’