string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hiariej: ‘Hele familie zat op de tribune’.

Zondag 22 september 2013 om 00:00

Tom Hiariej stond zaterdagavond sinds lange tijd weer in de basisopstelling van FC Groningen. De middenvelder mocht aan het begin van het seizoen vertrekken, maar knokte zich in de afgelopen maanden bewonderenswaardig terug en speelde tegen RKC Waalwijk een prima duel.

“Hoe ik me voel? Ja, lekker natuurlijk. Oké, het spel was misschien niet al te best, maar we zijn blij met de overwinning. Daarnaast was het een heerlijk gevoel om weer 90 minuten in Euroborg te spelen,” aldus de tevreden middenvelder, die de afgelopen maanden met name in de Beloften speelde. “Natuurlijk was dat best lastig, want met het tweede elftal tegen Dordrecht is toch iets anders dan een Eredivisieduel. Toch ben ik me altijd blijven inzetten en heb geprobeerd in ieder duel beslissend te zijn. Dat is gelukt en die lijn wil ik doortrekken in het eerste elftal.”
Familie
Hiariej wist zich zaterdagavond tijdens de wedstrijd overigens gesteund door vele familieleden. “Het was natuurlijk al even geleden dat ik de basis stond, dus toen ik van de trainer hoorde dat ik zou beginnen, heb ik meteen 10 kaarten aangevraagd. De hele familie en de schoonfamilie zat op de tribune. Of ze een leuke avond hebben gehad? Ik denk het; ik in ieder geval wel.”
Veel geleerd
Krisztian Adorjan blikte eveneens tevreden terug op de 4-1 zege op RKC Waalwijk. De middenvelder maakte een mooie actie en rondde vervolgens prachtig met buitenkant rechts af. “Een heerlijke goal. Achteraf hoorde dat ik de bal misschien op Michael de Leeuw had kunnen leggen, maar op dat moment zag ik niemand en besloot zelf voor de actie te gaan,” aldus de Hongaar.
Adorjan maakte zaterdagavond zijn rentree na een schorsing van twee duels die hij opliep in uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. “Van die situatie heb ik geleerd. De trainer heeft me uitgelegd hoe ik me in bepaalde duels moet opstellen, dat zag je vanavond al terug. Wat dat betreft leer ik iedere wedstrijd nog; die tijd krijg ik ook bij FC Groningen, al staan de prestaties natuurlijk voorop. 4-1 is daarom een mooie uitslag.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard