string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hiariej geblesseerd; De Leeuw nog onzeker.

Vrijdag 03 oktober 2014 om 16:00

In de aanloop naar Feyenoord-Groningen van zondagmiddag heeft trainer Erwin van de Looi te maken gekregen met een tweetal tegenslagen met betrekking tot de personele bezetting. Tom Hiariej is niet inzetbaar nadat hij vorige week zondag uitviel met een blessure. Michael de Leeuw was de afgelopen dagen ziek en zijn inzetbaarheid wordt zaterdag bekeken.

Van de Looi nam de afgelopen week nog eens door op het wekelijkse perspraatje, te beginnen bij het duel tegen Willem II van afgelopen zondag in Euroborg. “We waren niet tevreden over de uitvoering, wel over de drie punten. Voor de pauze hadden we controle zonder kansen te creëren. De backs stonden ‘te laag’ en de afstand tussen de verdediging en het middenveld was te kort. Bovendien was er te weinig actie voor de goal. De eerste tien minuten na de pauze was het beter en verzuimden we de wedstrijd te beslissen. Daarna nam Willem II het initiatief over.”
Nabesproken
In de dagen na het duel werd de wedstrijd grondig geanalyseerd. In de loop van de week werd tevens duidelijk dat Van de Looi één of twee spelers extra zal moeten missen bovenop de spelers die al langere tijd door blessures afwezig zijn. “Tom Hiariej had een ‘acuut moment’ in de wedstrijd en heeft last van de hamstring. Het ziet er niet heel ernstig uit, maar voor zondag is hij er zeker niet bij. Michael de Leeuw zat zondag in de wedstrijd al helemaal stuk en mogelijk was dat al een teken dat hij een griepje onder de leden had. Zaterdagmiddag zullen we kijken of hij mee kan naar Rotterdam.”
Met of zonder De Leeuw; er zit zondag hoe dan ook een zevental spelers zonder al teveel Eredivisie-ervaring op de bank in De Kuip. “Het is wel jammer dat we weer wat krapper in de spelers komen te zitten. Dit wil je liever niet, maar het gebeurt toch. Maar het gaat uiteraard om de jongens die er wel bij zijn en met die ploeg gaan we vol voor het resultaat. Lorenzo Burnet is hard op de weg terug, maar met Mimoun Mahi duurt het langer dan gehoopt. Hij viel uit met een enkelblessure en heeft in de revalidatie last van de knie gekregen.”
Verder zijn Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Martijn van der Laan niet inzetbaar.
Tegenstander
De technische staf heeft tegenstander Feyenoord verschillende malen bekeken in wedstrijden waarin het team een wisselend niveau haalde. “De laatste weken zie je wel meer vastigheid ontstaan in hun ploeg en is duidelijker hoe ze spelen. Ze hebben de wedstrijd van donderdagavond in de benen, maar hebben die ook gewonnen. Dat kun je ongeveer tegen elkaar wegstrepen. Het wordt vast een heet middagje in De Kuip.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’