string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hiariej en Mahi er weer bij; Kappelhof geschorst.

Vrijdag 17 oktober 2014 om 15:21

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi heeft zondagmiddag in het duel met Excelsior weer de beschikking over Tom Hiariej en Mimoun Mahi. Tegenvaller is de afwezigheid van Lorenzo Burnet. Johan Kappelhof is geschorst door zijn rode kaart tegen Feyenoord.

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Excelsior van zondagmiddag hoopte trainer Erwin van de Looi op de terugkeer van drie spelers. Lorenzo Burnet stond afgelopen maandag ook weer op het trainingsveld, maar moest helaas de training staken met een bovenbeenblessure. “Hij heeft last van een verrekking in het bovenbeen. Het lijkt op het eerste oog niet gerelateerd aan zijn heupoperatie, al is dat nog niet met zekerheid te zeggen. Hij is in ieder geval zondag niet inzetbaar.”
Tik
Ook Henk Bos, die een tik op zijn enkel kreeg in het oefenduel met Rot-Weiss Erfurt, is er niet bij in de negende speelronde van de Eredivisie. “Ook voor hem komt de wedstrijd tegen Excelsior te vroeg”, zegt Van de Looi. “Positief nieuws is er echter ook. Mimoun Mahi is weer aangesloten bij de selectie en ook Tom Hiariej is weer inzetbaar.” Hij zal naast Eric Botteghin in het centrum van de verdediging staan, op de plek van de geschorste Johan Kappelhof. “Een positie waarop Hiariej vrijwel de gehele jeugdopleiding heeft gespeeld en ook nog in de oefenwedstrijd thuis tegen Aston Villa in de voorbereiding op dit seizoen. Ik heb over Tom op die positie nul komma nul twijfel.”
De ziekenboeg wordt naast Bos en Bakker gevormd door de langdurig geblesseerden Hilal Ben Moussa en Nick Bakker. Ook Martijn van der Laan is nog bezig met zijn revalidatie. Género Zeefuik liep woensdag een liesblessure op. Nick van der Velden was vrijdagochtend wegens privé-omstandigheden afwezig bij de training, maar is zondag wel gewoon van de partij.
Tegenstander
Over tegenstander Excelsior zei Van de Looi het volgende: “Dit is weer één van de ploegen in de categorie promovendi van de laatste twee jaar. Ze spelen aardig onbevangen. Ze spelen prima naar hun mogelijkheden en hebben een positieve spelopvatting. Maar voor ons is het duidelijk dat wij thuis spelen en die wedstrijd moeten winnen. We hebben thuis nog geen punt verspeeld. Of we nu tegen Ajax of Excelsior spelen, we moeten uitstralen dat wij de punten in eigen huis zullen houden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’