string(9) "claudebot"

Hiariej brak zijn neus.

Vrijdag 23 oktober 2009 om 14:55

Tom Hiariej is komende zondag niet inzetbaar in de uitwedstrijd tegen FC Twente. De rechtsback brak afgelopen zondag zijn neus in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, die hij overigens wel ‘gewoon’ uitspeelde.

Trainer Ron Jans kon nog niet inschatten hoe lang Hiariej uit de roulatie zal zijn. “In ieder geval is hij er zondag niet bij. We onderzoeken de mogelijkheden om Tom te kunnen laten spelen met een masker.”

Verder zijn naast de langdurig geblesseerden Petter Andersson en Ondrej Svejdik nog drie spelers die kampen met knieklachten. Jeffrey Rijsdijk is afgelopen woensdag geopereerd en bij heb is een stuk meniscus verwijderd. Daarnaast is er geboord om de aanmaak van kraakbeen in het gewricht te stimuleren. Hij zal de komende zes weken totale rust moeten houden en loopt in die periode op krukken. Vervolgens staat hem een periode van circa drie tot zes maanden hersteltijd te wachten.

Mike Zonneveld raakte afgelopen woensdag bij het maken van een block op de training geblesseerd aan de buitenkant van een knie. Serhat Koç liep in het duel van Jong FC Groningen afgelopen maandag juist een blessure op aan de binnenkant van een knie. Beide spelers zijn er zondag ook niet bij.

Meevaller is de terugkeer van Luciano da Silva. De Braziliaan speelde gisteravond in de Beloften negentig minuten en is pijnvrij wat betreft de rugblessure die hem sinds Heerenveen-uit parten speelt. Wegens de grotere ziekenboeg heeft trainer Ron Jans naast verdediger Darryl Lachman ook middenvelder Leandro Bacuna uit de Beloften bij de selectie gehaald.

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

24 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus