Hiariej afwezig; Lovre weer fit

18 december 2009

Komende zondag is Goran Lovre inzetbaar tegen Heerenveen. De middenvelder liet zich begin deze week in Servië behandelen aan de hamstrings en is fit. Tom Hiariej is afgehaakt met een liesblessure. De inzetbaarheid van Koen van de Laak is een groot vraagteken.

De ziekenboeg bestaat behalve de vier langdurig geblesseerden Petter Andersson, Ondrej Svejdik, Sepp De Roover en Jeffrey Rijsdijk naast Tom Hiariej ook uit Morten Nordstrand die na de winterstop aansluit bij de eerste selectie. Vraagtekens zijn er ook nog rondom de inzetbaarheid van Danny Holla (knie) en Koen van de Laak (enkel). Oluwafemi Ajilore keert na drie wedstrijden schorsing terug in de selectie. Na zijn rugklachten is hij nu weer een week fit.

Zaalvoetbal
Gezien de twee wedstrijden die FC Groningen nog voor de boeg heeft en de vakantie die al is begonnen voor Jong FC Groningen heeft Ron Jans vier Beloften toegevoegd aan de trainingsgroep. Naast aanvallers Dennis Krohne en Pepijn Kluin, die afgelopen zondag op de bank zaten, maken middenvelder Danny Post en verdediger Jorrit Kunst kans om aanstaande zondag en/of woensdag bij de eerste selectie te komen.

Voor trainer Ron Jans was het de afgelopen week qua trainingen erg improviseren. Maandag werd de veldtraining al geschrapt. In verband met nachtvorst werd woensdag op kunstgras getraind. Donderdag ging een groot deel van de selectie de sportschool in en vrijdagmiddag werd in Harkstede een zaalvoetbaltoernooitje afgewerkt. De grijze ploeg D (bestaande uit Luciano, Lovre, Lachman, Bacuna en Krohne) boekte een overwinning. Morgen, zaterdag 19 december, zal de ploeg om 11.00 uur op het hoofdveld in Euroborg trainen indien de veldomstandigheden dat toelaten.

Zijkanten
Jans zag Heerenveen afgelopen woensdag in het Abe Lenstra Stadion met 5-0 winnen van Ventspils. “Het was net als tegen Feyenoord een hele moeizame eerste helft. Dat had in mijn ogen met de afwachtende speelwijze van de tegenstander te maken. In de tweede helft kwam het gevaar vooral vanaf de zijkanten en doken Papadopoulos, Sibon en Elm vaak op voor het doel. Wij zullen ze goed moeten afstoppen. Ze zullen wel wat vertrouwen hebben geput en dat willen wij er graag weer uit schieten. Het is voor beide ploegen een uitgelezen kans een gaatje naar onderen te slaan.

Laatste nieuws