Het Noorden kleurt groen-wit

18 februari 2021

‘Ons Groningen’, waarin alle supportersgeledingen van FC Groningen zijn vertegenwoordigd, heeft eind januari een fantastisch initiatief gelanceerd. Supporters worden opgeroepen virtueel mee te gaan naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op zondag 21 februari en zodoende het Abe Lenstra Stadion gevuld te krijgen met Groningers. Binnen no-time vlogen er duizenden tickets over de toonbank en werden alle skyboxen verkocht. Het stadion kleurt groen, maar er zijn nog kaarten. 

Onder de slogan ‘Het noorden is groen-wit!’ is de gezamenlijke actie van de supportersgroeperingen gestart. De fans proberen alle 26.500 plekken in het Abe Lenstra Stadion virtueel aan Groningers te verkopen, zodat het in Friesland een Groene Hel wordt! De tickets zijn voor iedereen beschikbaar. Per persoon is het mogelijk om meerdere tickets te kopen. Reguliere supporterstickets kosten € 1,50,- per stuk, business seats € 4,50,- per stuk en skyboxen € 30,- per box.
 
Away-day
“Binnen enkele uren waren alle 51 skyboxen die sc Heerenveen heeft al uitverkocht en werden er duizenden kaartjes gekocht,” vertelt John de Jonge namens Ons Groningen over de succesvolle start. “Het lijkt wel een ouderwetse away-day naar Heerenveen, waarbij de online servers bijna oververhit raakten.”
 
“We hebben bewust gekozen om de precieze verhoudingen van het stadion van sc Heerenveen aan te houden. Wellicht hadden we het dubbele aantal aan skyboxen kunnen verkopen, maar het hoofddoel is dat wij als Groningers Friesland willen overnemen op zondag 21 februari. Dat het de club geld oplevert is daarbij mooi meegenomen. Naast een virtueel ticket bieden we onze supporters ook nog een heel programma aan voorafgaand aan de wedstrijd. Nee, we hebben nog niets gehoord uit Friesland. Misschien zijn ze overdonderd en hebben ze zich overgegeven aan het feit dat heel het noorden groen-wit kleurt.” 

Thuiswedstrijd in Heerenveen - Socials

Voorprogramma
De virtuele tickets worden per mail verstuurd en ongeveer een uur voor de aftrap ontvangen de supporters die een kaartje hebben gekocht een exclusieve link naar een livestream. “We hebben twee streams; één met een optreden van G-Town Madness en één met een optreden van Erwin de Vries. Ook zal trainer Danny Buijs een voorbeschouwing geven op de wedstrijd.”
 
Tot afgrijzen van vele FC-supporters wordt normaliter het Friese volkslied voorafgaand aan de aftrap gespeeld. Dit kunnen de FC’ers beter. “TikTokTammo zal het Gronings volkslied zingen via beide streams. Er zitten immers alleen Groningers in het stadion. De wedstrijd zelf kunnen we helaas in verband met de TV-rechten niet uitzenden.”
 
Naast het voorprogramma, het virtuele ticket en de voorpret kunnen supporters met een ticket de uitslag van de wedstrijd voorspellen. Onder de goede voorspellers worden prachtige prijzen verloot. “Zo mag er iemand als vertegenwoordiger van de supporters en de club met algemeen directeur Wouter Gudde mee naar een uitwedstrijd,” stelt De Jonge. “Dat is in dit bijzondere seizoen echt uniek!”
 
FC Groningen Business Club
De supportersactie wordt ook gesteund door de FC Groningen Business Club, die hun leden actief oproepen kaarten te kopen. “We vergeten wel eens dat er tussen de sponsorrelaties van de club ook heel veel fanatieke FC-supporters zitten. We hopen dat dit een mooie start is om ook de banden met de sponsors verder aan te halen. Tenslotte zijn we allemaal supporter van FC Groningen.”
 
De Jonge is zeer tevreden over de verkoop tot nu toe, maar er zijn nog altijd voldoende tickets beschikbaar, die voor € 1,50 per stuk worden verkocht via kaartverkoop.fcgroningen.nl. “Of we het stadion gaan uitverkopen, weet ik niet. Maar de actie is in onze ogen sowieso al geslaagd. De duizenden kaarten die al zijn verkocht laten zien hoe de club leeft. We gaan als supporters ook de komende periode massaal achter de club staan. De mensen gaan nog vaak van ons horen de komende tijd, zeker gezien het naderende jubileum van de club komen er verschillende mooie initiatieven aan.”
 
Kaartverkoop
Wil jij virtueel mee naar Heerenveen en zorgen dat het Abe Lenstra Stadion groen-wit kleurt? Koop dan een ticket via kaartverkoop.fcgroningen.nl

Nieuwsbrief-button-oranje-bestel-nu-kaarten

Laatste nieuws