string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Het kriebelt, het begint weer’.

Dinsdag 14 januari 2014 om 14:23

In de 461ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de afgelopen periode en kijkt hij vooruit naar de hervatting van de competitie in 2014; voor FC Groningen is dat zaterdagavond in Waalwijk.

“De hervatting van de competitie komt in zicht en dan gaat het bij een ieder weer kriebelen. Het voetballen begint weer en dat is waar wij allemaal naar uitkijken. We starten de tweede seizoenshelft van de Eredivisie vanaf een uitstekende zesde plaats op de ranglijst. De eerste selectie traint sinds gisteren (maandag – red.) weer op het trainingscomplex bij de Mediacentrale. Vorige week bereidde de ploeg van trainer Erwin van de Looi zich tijdens het trainingskamp in het Spaanse Oliva intensief voor op het vervolg van de competitie. Hoewel de twee gespeelde oefenwedstrijden tegen AA Gent en NAC Breda met 1-0 verloren gingen, is er goed gewerkt. In eigen omgeving maakt de groep zich nu op voor het duel met RKC zaterdagavond in Waalwijk.”
Nieuwjaarsbijeenkomst
“Gisteren (maandag – red.) organiseerde het Business Club Bestuur FC Groningen de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor sponsorrelaties van FC Groningen. De opkomst in Euroborg mag groot genoemd worden. Tijdens mijn speech – terug te lezen via deze website – ben ik onder meer ingegaan op de komst van één trainingscomplex voor alle elftallen van FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn. Dit geweldige nieuws presenteerde wethouder Dig Istha afgelopen vrijdag op het stadhuis.”
“De planning is dat we medio 2015 het topsportzorgcentrum, waar alle denkbare moderne faciliteiten zullen komen, in gebruik gaan nemen. In de huidige tijd is dit een investering, die getuigt van moed en ondernemerschap. Hoewel we bij FC Groningen heel goed op onze centen moeten letten, geeft dit wel aan dat we nog immer hartstikke ambitieus zijn en dat het topsportzorgcentrum ons weer een stap verder brengt naar een vaste plek in de subtop van het vaderlandse voetbal. Een groot compliment aan het adres van de gemeente Groningen, die dit grootschalige project aandurft, is dan ook op z’n plaats.”
FC Twente
“Hoewel voor spelers en trainers deze week volledig in het teken staat van de focus richting het competitietreffen met RKC Waalwijk, kijken wij als organisatie natuurlijk ook al met een schuin oog naar de eerste thuiswedstrijd van 2014. Op zondag 26 januari trappen we om 14.30 uur in eigen huis af tegen titelkandidaat FC Twente. Een mooi affiche, zo aan het begin van het nieuwe jaar. De kaartverkoop voor dit aantrekkelijke duel is in volle gang, onder meer via deze website.”
Beloften
“Niet alleen ons eerste elftal maakt zich op voor de tweede seizoenshelft. Ook Jong FC Groningen richt zich op de hervatting van de competitie. De koploper van de Beloftencompetitie A begint weer op maandag 27 januari. Dan staat een thuiswedstrijd tegen Jong VVV/Helmond Sport op het programma. De ploeg van trainer Paul Raveneau nam ter voorbereiding op de herstart afgelopen weekeinde deel aan twee indoortoernooien in Duitsland en speelt vanavond (dinsdag – red.) om 18.30 uur een oefenwedstrijd tegen AZ bij FC Lewenborg. De toegang is gratis.”
Jeugdtrainers
“Onze jeugdtrainers brachten afgelopen weekeinde een werkbezoek aan Manchester City. Het initiatief en de coördinatie lag in handen van Gerard Wiekens, trainer van FC Groningen C2. Wiekens speelde tussen 1997 en 2004 maar liefst zeven seizoenen bij City en droeg 182 keer het lichtblauwe shirt bij de club, die heden ten dage een grootmacht is in het Britse voetbal. Wiekens is een grote naam in Manchester en hij heeft nog altijd warme contacten en banden met City, waarvan zijn collega-trainers afgelopen weekeinde dus hebben mogen profiteren.”
Legging eerste zonnepaneel
“Vanmiddag (dinsdag – red.) is in het bijzijn van diverse mediavertegenwoordigers het eerste zonnepaneel op het dak van Euroborg gelegd. Uiteindelijk komen er met de afronding van de eerste fase 531 zonnepanelen te liggen op Euroborg. FC Groningen is hiermee de eerste voetbalclub in Nederland waar op het dak van het stadion een zonnecentrale wordt gebouwd.”
“Andere clubs willen dit goede voorbeeld kopiëren op weg naar een groen en duurzaam klimaat en volgen onze verrichtingen aandachtig. Dat is een mooi compliment voor de initiatiefnemers, de Stichting 1miljoenwatt en onze hoofdsponsor Essent in samenwerking met FC Groningen. Niet voor het eerst zijn we trendsetter op een bepaald gebied en dit past naast ons groene en duurzame beleid bij één van de vier andere kernwaarden van de club: innovatief!”
Facebook
“Met de mededeling dat onze officiële Facebook-pagina www.facebook.com/fcgroningen inmiddels ook al de grens van 32.000 likes heeft doorbroken, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’