string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Het jaar zaterdagavond goed afsluiten’.

Dinsdag 15 december 2015 om 14:36

In de 559ste en laatste nieuwsbrief van 2015 blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen onder meer terug op de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, gaat hij in op de perspresentatie van Alexander Sørloth en meldt hij diverse jaarafsluitingen.

“We hebben afgelopen zondag genoten van een heerlijke voetbalmiddag in een nagenoeg uitverkochte Euroborg. Het duel met Feyenoord was niet alleen op papier een topper, het werd een meeslepend voetbalgevecht met doelpunten, gele en rode kaarten en discutabele beslissingen over en weer. Kortom: een prachtige pot voetbal, voorafgegaan door een werkelijk schitterende sfeeractie op de Tonny van Leeuwen Tribune. Het was alleen jammer dat we op een 1-1 gelijkspel bleven steken, daar waar een overwinning verdiend zou zijn geweest.”
Ongeslagen
“Door de remise van afgelopen zondag tegen Feyenoord zijn we in dit seizoen in de Eredivisie op eigen veld tot nu toe ongeslagen gebleven. In heel het kalenderjaar 2015 hebben we thuis slechts twee competitienederlagen geleden. Een uitstekende prestatie van spelers en staf. Zaterdagavond sluiten we het jaar af in Almelo tegen Heracles. De winnaar van dit duel gaat als nummer vier op de ranglijst van de Eredivisie de winterstop in. Hoe dan ook zal 2015 de boeken ingaan als het meest historische jaar in de clubgeschiedenis van FC Groningen, vanwege de bekerwinst en daardoor ook de deelname aan de groepsfase van UEFA Europa League. Het zou mooi zijn dit bijzondere jaar zaterdagavond op een goede manier af te sluiten.”
Perspresentatie
“Over ruim een uur, om 16.00 uur, zullen wij Alexander Sørloth presenteren aan de pers. Begin november maakten wij al bekend dat we deze Noorse spits hebben gecontracteerd. De 20-jarige aanvaller tekent vanmiddag (dinsdag – red.) een overeenkomst voor 4,5 jaar. Sørloth sluit per 1 januari 2016 aan bij de selectie van trainer Erwin van de Looi.”
“De perspresentatie wordt bij hoge uitzondering op een bijzondere locatie gehouden, namelijk bij sponsorrelatie Bebeka aan de Ubbo Emmiussingel in de stad. Uiteraard zullen we later vandaag (dinsdag – red.) uitgebreid verslag doen van de spelerspresentatie van Sørloth via onze communicatiekanalen, waaronder deze website.”
FC Groningen Journaal
“Sørloth zal met een actuele foto prijken op de cover van de kersteditie van het FC Groningen Journaal. We laten vanmiddag (dinsdag – red.) nog een actuele foto maken bij de perspresentatie en dan gaat de huiskrant morgenochtend (woensdag – red.) naar de drukker, NDC. Zaterdag, met een uitloop naar maandag, valt het FC Groningen Journaal bij de mensen thuis op de mat. De kerstuitgave van de krant telt acht verschillende edities, wordt verspreid in 22 gemeenten en kent een totale oplage van maar liefst 254.800 exemplaren.”
“In de kerstuitgave wordt onder meer teruggeblikt op de groepsfase van de Europa League en stilgestaan bij het 10-jarig bestaan van Euroborg, in januari 2016. Belangstellenden, die geen krant ontvangen, kunnen vanaf volgende week een exemplaar ophalen in de FanCorner bij Euroborg. Het FC Groningen Journaal zal later ook digitaal te lezen zijn, via deze website.”
Groninger van het Jaar
“RTV Noord heeft ondergetekende kandidaat gesteld voor de verkiezing van ‘Groninger van het Jaar’. Dit is een zeer eervolle nominatie, die ik enorm waardeer, maar die wat mij betreft vooral gezien moet worden als een beloning richting alle medewerkers en vrijwilligers van de club en iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt.”
Kerstbijeenkomsten
“Deze periode kenmerkt zich door de diverse kerstbijeenkomsten. Zo wordt vanmiddag (dinsdag – red.) op Sportpark Corpus den Hoorn het inmiddels ‘beroemde’ en ‘vermaarde’ Oliebollentoernooi gehouden. De volledige jeugdafdeling, de eerste selectie, de beloften en alle stafleden spelen op de velden van ons trainingscomplex een onderling toernooi als afsluiting van het jaar.”
“Donderdagmiddag houden wij met het voltallige personeel een eindejaarsafsluiting in Euroborg. Hierdoor is de FanCorner donderdag vanaf 16.00 uur gesloten en zullen wij vanaf die tijd ook telefonisch niet meer bereikbaar zijn. In verband met de feestdagen zullen de kantoren van FC Groningen vanaf vrijdag 25 december 2015 tot maandag 4 januari 2016 gesloten zijn.”
Feestdagen
“Dit was de laatste nieuwsbrief van 2015. Na de wedstrijd van zaterdag gaan we genieten van een aantal vrije dagen. De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar volgt weer op dinsdag 5 januari 2016. Mocht er voor die tijd aanleiding toe zijn, dan zullen wij uiteraard blijven berichten via onze communicatiekanalen. Vanaf deze plaats wil ik namens Raad van Commissarissen, directie, management en alle medewerkers en vrijwilligers van FC Groningen iedereen hartelijk danken voor de steun in het afgelopen jaar en hele fijne feestdagen wensen!”
“Tot in het nieuwe jaar!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’