Het jaar van Virgil van Dijk

31 december 2019

2019 was het jaar van oud-FC'er Virgil van Dijk. Hij won met Liverpool de Champions League, speelde met Nederland de finale van de Nations League en werd Europees Voetballer van het Jaar. In 2011 debuteerde Van Dijk voor de Trots van het Noorden in het betaalde voetbal. Als aanvoerder van Oranje zal 'Big Virgil' in 2020 opnieuw op jacht gaan naar prijzen.

virgil van dijk

Virgil van Dijk kwam in totaal tot 66 wedstrijden voor de Trots van het Noorden waarin de verdediger zeven keer wist te scoren. Na drie seizoenen FC Groningen werd de stopper verkocht aan het Schotse Celtic. Tegenwoordig speelt Van Dijk voor het Engelse Liverpool, waarmee hij afgelopen seizoen de Champions League won.
 
Onder aanvoering van Van Dijk bereikte het Nederlands Elftal afgelopen zomer de finale van de Nations League en plaatste het team zich voor het komende Europees Kampioenschap. Van Dijk won dit jaar de prijs voor Europees voetballer van het Jaar en werd tweede tijdens de uitreiking van de FIFA Best Men’s Player award, evenals bij de ‘Ballon d’Or’. 

virgil2

In 2018 maakte FC Groningen TV een documentaire over Virgil van Dijk. Bekijk hem hieronder.

Laatste nieuws