Het groene hart van onze materiaalman Bert de Voogd

11 januari 2021 / vandaag

Bert de Voogd is materiaalman bij FC Groningen. De club die als groene draad door zijn leven gaat. De Voogd debuteerde op 16-jarige leeftijd als doelman in het eerste. Zijn enige wedstrijd voor de Trots van het Noorden speelde De Voogd tegen sc Heerenveen. Jaren later kwam hij terug bij de club waar zijn groene hart altijd voor is blijven kloppen. 

Bert de voogd1

Het is augustus 1977. Trainer Theo Verlangen heeft een keepersprobleem voor de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen. Met twee geblesseerde doelmannen richt de coach zich een kwartier voor de aftrap tot de 16-jarige Bert de Voogd. De voormalig pupil van amateurclub ASVB debuteert en speelt zijn enige wedstrijd voor FC Groningen. Toch zal De Voogd jaren later nog altijd een belangrijke rol vervullen bij het eerste elftal van de Trots van het Noorden.
 
“Na vier jaar bij FC Groningen als speler ben ik weer teruggegaan naar ASVB,” vertelt De Voogd. “Ik ben toen bij een bouwbedrijf van kennissen van mijn ouders gaan werken.” De voormalig doelman hield het 26 jaar vol totdat het bedrijf moest sluiten vanwege een faillissement. De Voogd schoolde zich om tot beveiliger en zocht een stageplek.
 
“Ik had de keuze tussen het ziekenhuis of het stadion van FC Groningen. Dat was voor mij natuurlijk niet moeilijk.” De Voogd kwam terug in contact met de club en sprong gedurende drie jaar bij als vrijwillige materiaalman. “Daarna werd me een baan aangeboden. Dat heb ik direct gedaan. De club is een groene draad in mijn leven. Ik kwam hier als 15-jarige binnen en zit er op mijn 60ste nog steeds. Het is geweldig om hier aan het werk te zijn, daar heb ik alles voor over gehad en doe ik ook alles voor. Dit is het mooiste wat er is, hard werken vaak zes dagen in de week, maar zonder hard werken kom je nergens. Ik heb een groen hart en doe het graag.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws