string(9) "claudebot"

‘Het begint al aardig te kriebelen’.

Dinsdag 18 juli 2017 om 14:01

In de 639ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen vertelt algemeen Hans Nijland dat hij aanwezig was bij de oefenwedstrijd van het eerste elftal bij SV Rödinghausen, blikt hij vooruit op de beide oefenduels in de komende week en gaat hij in op twee nieuwe leden van het managementteam van FC Groningen.

“Om te beginnen wil ik ook op deze plaats stilstaan bij het zeer slechte nieuws dat afgelopen donderdag kenbaar gemaakt werd over Abdelhak Nouri. Een jonge speler die nooit meer zal kunnen voetballen en waarvan zijn toekomst zeer ongewis is. Een verschrikkelijke werkelijkheid voor hem, zijn familie, naasten en ook voor zijn club Ajax. Hartverwarmend is het om te zien en te merken dat de gehele voetbalwereld met veel gevoel en groot respect hierbij heeft stilgestaan.”

Duitsland
“Toch hebben we na donderdag allemaal de draad weer op moeten pakken en zo werd op het trainingskamp in Duitsland toegewerkt naar de eerste van twee oefenwedstrijden op vreemde bodem. SV Rödinghausen bleek een taaie tegenstander. Samen met Robbert Klaver en Ron Jans heeft ondergetekende de wedstrijd op de tribune bekeken en het begint al aardig te kriebelen. We kunnen eigenlijk haast niet wachten tot het zondag 13 augustus is.”

“De ploeg onder leiding van trainer Ernest Faber heeft echter nog wel een paar weken nodig om in topvorm aan de start van de competitie te staan. Er wordt nog flink geoefend. Te beginnen morgenavond (woensdag 19 juli – red.) om 18.30 uur tegen VfL Bochum in Telgte. Kaartverkoop vindt plaats aan de kassa. En dan is er komende zaterdag om 17.00 uur alweer de volgende wedstrijd, thuis tegen het Spaanse Granada CF. Het is de eerste mogelijkheid onder anderen alle nieuwelingen in het Noordlease Stadion aan het werk te zien. Lars Veldwijk is maandagavond aangesloten bij de eerste selectie.”

Debutanten
“Naast de zes nieuwelingen die we van andere clubs hebben aangetrokken, hebben we afgelopen zaterdag ook Ludovit Reis en Jan Hoekstra voor het eerst aan het werk gezien in het eerste elftal. Het is geweldig om te zien hoe deze jongens uit onze eigen opleiding een rol kunnen spelen binnen de selectie. FC Groningen onder-23 zit momenteel ook al volop in de voorbereiding voor de Derde Divisie Zaterdag, die op 26 augustus zijn aftrap kent. Komende zaterdag (22 juli – red.) om 14.00 uur in Leeuwarden tegen SC Cambuur 2.”

Nieuwe gezichten
“De samenstelling van ons managementteam (MT) is gewijzigd. Met het naderende vertrek van manager technische zaken Peter Jeltema in het achterhoofd zijn de nieuwe manager technische zaken Ron Jans en de manager topsport en talentontwikkeling Gerard Kemkers nieuw in het MT. Peter Jeltema blijft tot 1 september eindverantwoordelijk voor de technische zaken.”

“Daarna zullen alle zaken rondom het eerste elftal en de volledige scouting onder Jans vallen en neemt Kemkers binnen het MT de verantwoording voor de gehele opleiding van Regionale Voetbalschool (RVBS) tot en met onder-23. Ron Jans en Gerard Kemkers zullen elkaar uiteraard ook aanvullen en ondersteunen. Jans brengt zijn voetbalkennis mee naar de opleiding en Kemkers de topsportomgeving naar het eerste. We verwachten veel van het nieuwe duo op technische zaken.”

Opwaarderen
“Alle seizoenkaarthouders hebben afgelopen week een brief thuis gehad met daarin de nieuwe pas, die is voorzien van een op het oog onzichtbare chip en daarnaast informatie over het opwaarderen van deze pas voor het betalen bij de horecapunten in het stadion. Vanaf komende zaterdag om 15.30 uur, als het stadion opent, kan deze pas worden gebruikt als betaalmiddel in het Noordlease Stadion. Aan supporters die komende zaterdag wachtrijen willen ontlopen, wordt aangeraden alvast online de kaart op te waarderen volgende de instructies die op deze website te vinden zijn. Seizoenkaarthouders die opwaarderen, krijgen bovendien het eerste drankje aangeboden door FC Groningen.”

“De voorverkoop voor FC Groningen-Granada CF verloopt via deze website en in de FanCorner van FC Groningen aan de Boumaboulevard. Bovendien zijn de kassa’s van het Noordlease Stadion zaterdag vanaf 15.30 uur geopend. De wedstrijd begint om 17.00 uur en is vrij te bezoeken voor seizoenkaarthouders 2017/2018. Niet-seizoenkaarthouders betalen 10 euro op elk van de drie publiekstribunes. We hopen jullie zaterdagmiddag allemaal te mogen begroeten bij deze eerste kennismaking met de nieuwe selectie van FC Groningen.”

Businesscards
“Met de mededeling dat onze sponsorrelaties vandaag en morgen (woensdag – red.) hun nieuwe businesscards voor 2017/2018 kunnen afhalen in het Noordlease Stadion, besluiten we deze editie van de wekelijkse nieuwsbrief.”

“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus