string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Het aftellen is nu daadwerkelijk begonnen’.

Dinsdag 21 april 2015 om 14:15

In de 525ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitoverwinning op Willem II, kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord en benoemt hij het laatste nieuws rondom de KNVB-bekerfinale op zondag 3 mei in Rotterdam.

“We hebben afgelopen zaterdag in Tilburg opnieuw een prima prestatie geleverd. Daar waar we in vorige wedstrijden met goed voetbal niet altijd tot vol resultaat konden komen, waren we tegen Willem II in een veel mindere wedstrijd van onze kant juist heel effectief. De 1-4 overwinning was weliswaar geflatteerd, maar als je in een uitwedstrijd vier doelpunten weet te maken, valt er op de winst niet veel af te dingen. Met twee competitiezeges op rij tegen directe concurrenten, hebben we met het oog op de ranglijst in de Eredivisie uitstekende zaken gedaan.”
Kaartverkoop
“Zondagmiddag wacht ons opnieuw een mooi affiche. Op het favoriete aanvangstijdstip van 14.30 uur ontvangen we in de eigen Euroborg Feyenoord. Voor het competitieduel met de Rotterdammers geldt bij de kaartverkoop de restrictie dat ClubCardhouders slechts één kaart per persoon kunnen aanschaffen. Ook seizoenkaarthouders kunnen met hun pas één extra kaart kopen. Met de steun van onze supporters – zoals die met name in onze laatste thuiswedstrijden nadrukkelijk aanwezig was – moeten we erin zien te slagen de achtste plek op de ranglijst vast te houden en mogelijk zelfs te verstevigen.”
“Onze spelers en staf leveren in deze fase van het seizoen een lovende prestatie. In Stad en Ommeland heeft namelijk alles en iedereen het maar over één wedstrijd: de bekerfinale. Het zou daarom zeer begrijpelijk en menselijk zijn als alle aandacht rondom de bekerfinale zou afleiden en van invloed zou zijn op de sportieve prestaties. Niets blijkt minder waar. Het getuigt van professionalisme dat de spelersgroep zich nog altijd prima kan focussen op de belangrijke competitiewedstrijden. Spelers en staf kunnen na zondag ook beginnen met het aftellen naar zondag 3 mei.”
Klok
“Onze supporters doen dit al een tijdje – sinds het winnen van de halve finale – en daarmee zijn wij sinds vanochtend (dinsdag – red.) ook duidelijk zichtbaar begonnen. Nadat alle circa 18.000 beschikbare toegangskaarten voor de bekerfinale rond 9.30 uur daadwerkelijk aan de man waren gebracht, zijn wij gestart met een digitale aftelklok op onze website. Deze telt af naar zondag 3 mei en komt om 18.00 uur op nul te staan. Op dat moment zal in Rotterdam het fluitsignaal klinken voor de aftrap van de finale tegen PEC Zwolle.”
“Vanochtend werden de laatste circa achthonderd beschikbare kaarten verkocht aan onze ClubCardhouders. Ook de belangstelling voor deze tickets was overweldigend. Gezien het feit dat we voor de bekerfinale de beschikking hadden over maximaal 18.000 kaarten, hebben we helaas niet alle belangstellenden en geïnteresseerden van een kaart voor de bekerfinale kunnen voorzien.”
Berichtgeving
“Tot aan de bekerfinale zullen wij de komende periode uiteraard nog regelmatig met berichtgeving komen. In de tussentijd zijn heel veel vragen, die leven onder onze achterban, terug te vinden op onze speciale webpagina fcgroningen.nl/bekerfinale. Daar staan – naast uitgebreide informatie over de kaarten en de diverse opstapplaatsen – onder meer de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom de eindstrijd op zondag 3 mei.”
“Morgenavond (woensdag – red.) zullen afvaardigingen van supporters van FC Groningen en PEC Zwolle, de KNVB en de politie Rotterdam een gezamenlijke voorbespreking hebben over de op handen zijnde bekerfinale.”
Discussiepanel
“Morgenavond (woensdag – red.) zal ondergetekende deelnemen aan een discussiepanel in Gasselternijveen over de gezondheidsweek. Andere deelnemers aan deze avond over gezondheid zijn tv-presentator Wilfred Genee met zijn gezondheidsprogramma ‘Vullen of Voeden’, Tweede Kamerlid Agnes Wolbert en wethouder Harry Dijkstra van de gemeente AA en Hunze.”
Lezing
Donderdagmiddag zal Gerard Kemkers een lezing verzorgen voor bijna 115 medewerkers van het Martini Ziekenhuis in Groningen. De huidige manager performance van het Topsportzorgcentrum van FC Groningen houdt tijdens ‘Martini Inspiration’ een inspirerend verhaal over onder meer het reilen en zeilen bij een professioneel schaatsteam, waarbij wordt ingezoomd op de kracht van het team en succesvol coachen. De bijeenkomsten van Martini Inspiration met prominenten in de samenleving, beogen medewerkers en specialisten van het ziekenhuis te prikkelen en te inspireren eens op een andere manier naar hun werk te kijken.”
Afsluiting Scoor een Boek!
“Donderdagmiddag vindt de laatste afsluiting plaats van het maatschappelijk project ‘Scoor een Boek!’ Bij deze gelegenheid in Stadion de Langeleegte in Veendam wordt bekend gemaakt hoeveel boeken er in totaal zijn gelezen door 234 groepen vijf en zes van 153 basisscholen uit 22 gemeenten. Scoor een Boek! is een sportief leesproject, waarbij basisschoolkinderen op een speelse manier uitgedaagd worden om in tien weken tijd zoveel mogelijk boeken te lezen. Met Scoor een Boek! willen de Groningse bibliotheken samen met Stichting FC Groningen in de Maatschappij het belang van lezen benadrukken en het leesplezier bij kinderen vergroten.”
“Met de mededeling dat FC Groningen D1 deze week deelneemt aan een groot internationaal voetbaltoernooi in het Italiaanse Abano Terme en daarin onder meer aantreedt tegen Juventus en Bayer Leverkusen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard