Herstel A1, B1 uitgebekerd.

Maandag 01 september 2008 om 17:48

FC Groningen A1 heeft zich zaterdag knap hersteld van de nederlaag op de openingsspeeldag in de Nike A-jeugd Eredivisie. De ploeg van coach Paul Raveneau won met 1-0 bij NEC. B1 ging thuis met 3-2 onderuit tegen Emmen en is uitgebekerd.

In Nijmegen speelde de A1 een prima eerste helft. Van de vele kansen, was de benutte strafschop door Koos Werkman de beste. Hij bepaalde de ruststand daarmee op 0-1. Groningen wist de voorsprong in de tweede helft niet uit te bouwen en kwam in de vijfde minuut van de toegevoegde tijd nog bijna van een koude kermis thuis. Een strafschop door NEC werd toen door doelman Leonard Nienhuis gestopt. Gelijk daarna blies de arbiter voor het einde van de wedstrijd. Na twee speelronden staat de A1 nu vijfde met drie punten uit twee duels. Komende zaterdag komt FC Utrecht op bezoek op Corpus den Hoorn. Aanvang is 14.00 uur.
FC Groningen B1 speelde een veelbelovende eerste helft in het bekerduel tegen FC Emmen. Via een doelpunt van Thomas Careman kwam de ploeg van Peter Moltmaker aan de leiding. Nog voor de pauze kwamen de Drenten op gelijke hoogte. Na de pauze kwamen de gasten op voorsprong, maar schoot Tom de Ridder de 2-2 tegen de touwen. In de slotfase zorgden de Emmenaren via de 2-3 voor de uitschakeling van FC Groningen. SC Heerenveen was in de groep al eerder verzekerd van een plek bij de laatste achttien. Komende zaterdag start de competitie voor de B1 met een uitduel tegen Twente/Heracles.
B1 speelde met de volgende basisopstelling: Kleiker, Semudenge-Mujene, Akkerman, Bakker, Kenter, Scholte Albers, Bos, Ben Moussa, De Ridder, Careman, Verburgh. Op de bank zaten: Van der Lei, Ter Horst, Lea, Van Nieff, Renken en Specken.
Toernooien
De C2 kwam niet in actie door een gebrek aan spelers bij zowel FC Groningen als FC Utrecht. Volgende week komt Ajax C2 op bezoek op Corpus. Aanvang is 12.00 uur.
De C1 nam zoals elk jaar deel aan het toernooi in Schalkhaar en werd net als vorig jaar tweede. Ditmaal was Vitesse/AGOVV in de finale na verlenging te sterk. Komende zaterdag gaat de C1 op bezoek bij Twente/Heracles in Hengelo.
De D1 speelde het eigen Martin Koeman-toernooi. Daar eindigde de ploeg als zevende. Komende week start de competitie voor de ploeg van Hugo Alves Velame met een thuiswedstrijd tegen Vitesse/AGOVV. Dat duel vangt aan om 10.30 uur.
De D2 nam deel aan de Condor Cup in Hamburg en werd winnaar van de voorrondegroep. In de kruisfinales en de strijd om de derde plek verloor de ploeg van Peter Hoekstra, die volgende week in de competitie begint met een uitwedstrijd tegen WVV D1.