‘Herstart van de competitie in Almelo’

10 januari 2017 / vandaag

In de 612de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de winterstopperiode, kijkt hij vooruit naar de start van de tweede seizoenshelft van de Eredivisie en benoemt hij enkele actuele zaken.

“Komend weekeinde gaat de Eredivisie weer van start. Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft hebben wij onder meer oefenwedstrijden gespeeld tegen Almere City en TSG 1899 Hoffenheim. Hoewel niet alle spelers inzetbaar waren tijdens deze twee oefenduels, hebben wij nuttige dingen kunnen zien. Zo bleek met name in de eerste helft tegen Hoffenheim, dat het kwaliteitsverschil met de subtop van de Bundesliga behoorlijk is. Dat wisten we natuurlijk al wel en is ook geen schande, maar het toonde aan dat we nog heel wat terrein te winnen hebben.”
 
Heracles Almelo
“Zaterdagavond mogen we in Almelo tegen Heracles laten zien wat we van de beide oefenwedstrijden hebben opgestoken. Vorig seizoen was de uitwedstrijd tegen Heracles op de laatste speeldag vóór de winterstop een rechtstreeks duel om de vierde plek in de Eredivisie. Die wedstrijd ging in de laatste minuut met 2-1 verloren.”
 
“Dit keer is de eerste wedstrijd ná de winterstop in Almelo een rechtstreeks duel om een positie in het linkerrijtje van de Eredivisie. Daarbij worden we in Almelo traditiegetrouw gesteund door een goed gevuld uitvak en zal ook FC Groningen Onder-17 van de trainers Sander van Gessel en Paul Matthijs tussen de FC-supporters staan.”
 
Transferwindow
“Tot het eind van deze maand is het wintertransferwindow geopend. Vorige week zijn wij akkoord gegaan met een overgang van Albert Rusnak naar Real Salt Lake en daarna is het stil gebleven op transfergebied. Op dit moment (dinsdagmiddag – red.) is er voor geen enkele speler van FC Groningen concrete belangstelling vanuit de markt. Dit kan morgen al weer anders zijn. Het is immers nog lang geen 31 januari en tot die tijd kan er nog van alles gebeuren.”
 
“Zelf zullen wij ons vooralsnog evenmin bewegen op het transferfront. Zoals eerder al via diverse kanalen aangegeven, zitten wij nog altijd ruim in de spelers en zien wij geen noodzaak de selectie te versterken. Wij hebben nog steeds de vaste overtuiging dat wij met de huidige spelersgroep onze sportieve doelstellingen kunnen realiseren en dat is strijden voor een plek in de play-offs om Europees voetbal.”
 
Opleiding
“Deze week zijn ook onze opleidingsteams weer begonnen aan de tweede seizoenshelft. Komend weekeinde worden bij de jeugd de eerste wedstrijden van 2017 gespeeld. FC Groningen Onder-23 hervat de competitie zaterdagmiddag met een uitwedstrijd tegen DVS ’33 in Ermelo.”
 
Nieuwjaarsbijeenkomst
“Gisteravond (maandag – red.) hebben wij voor onze zakelijke relaties een nieuwjaarsreceptie gehouden in het Noordlease Stadion. Ook afvaardigingen van diverse supportersgroeperingen waren aanwezig. De opkomst was met ruim vierhonderd belangstellenden enorm. Dat had vast en zeker ook te maken met een nieuwe opzet waarvoor we hadden gekozen. Onderdeel van de avond was namelijk een speciale editie van het programma Voetbal Inside, met René van der Gijp, Hans Kraay Jr. en Johan Derksen als vaste tafelgasten onder leiding van presentator Wilfred Genee. Aan de reacties in de zaal en de geluiden na afloop te horen, was het een zeer geslaagde avond.”
 
TV-kanaal
“Net als de twee oefenwedstrijden tegen Almere City en Hoffenheim was ook het onderdeel Voetbal Inside van de nieuwjaarsreceptie live te volgen via ons in december nieuw gelanceerde online tv-kanaal: FC Groningen TV. De eerste cijfers die wij hebben, zijn zeer bemoedigend. Zo hadden we op de dag van ons oefenduel met Almere City 6.129 unieke kijkers. Zondag keken er in totaal 8.407 mensen naar de zender, met daarbij de oefenwedstrijd in Hoffenheim. De speciale editie van Voetbal Inside tijdens onze nieuwjaarsreceptie werd gevolgd door 4.030 kijkers.”
 
“Op FC Groningen TV zijn exclusieve reportages te zien, interviews, samenvattingen en unieke beelden van achter de schermen. Tevens kunnen wij dus evenementen live streamen. FC Groningen TV is te bekijken via deze website. Voor tablet en smartphone is een speciale gratis app te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store.”
 
“Tot volgende week!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws