string(9) "claudebot"

Herdenkingsbijeenkomst Piet Fransen vanavond in Euroborg.

Maandag 03 augustus 2015 om 14:40

Piet Fransen is in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag op 79-jarige leeftijd overleden. Tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd afgelopen zondag ter nagedachtenis aan de clubicoon een minuut stilte in acht genomen en droegen de spelers van FC Groningen rouwbanden. Ook vanavond en rond de wedstrijd FC Groningen-FC Twente zal worden stilgestaan bij het overlijden van Fransen.

Vanavond, donderdag 6 augustus, zal er tussen 19.00 uur en 20.30 uur voor alle medewerkers van de club, supporters, vertegenwoordigers uit het betaalde voetbal, de media en andere belangstellenden gelegenheid zijn tot het nemen van afscheid. Piet Fransen zal in een kist opgebaard liggen in de Essent Businesslounge in Euroborg.
Condoleanceregister
Naast het brengen van een laatste groet, kan een condoleanceregister worden getekend en/of een persoonlijke attentie worden achtergelaten. De uitvaart van Piet Fransen zal vrijdagmiddag in besloten kring plaatsvinden. FC Groningen zal hierbij door een select gezelschap vertegenwoordigd zijn.
Ook bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen FC Twente, zal op gepaste wijze worden stilgestaan bij het overlijden van Fransen.

Loopbaan
Piet Fransen begon zijn voetballoopbaan bij het Groningse Velocitas en kwam vervolgens tussen 1957 en 1973 in het betaalde voetbal uit voor GVAV, Feyenoord en FC Groningen. Hij speelde zes interlands in het Nederlands Elftal en scoorde één keer. In totaal speelde Fransen 484 officiële wedstrijden voor GVAV en FC Groningen en scoorde daarin 82 keer.
In 2007 werd in de Groningse wijk De Velden een laan naar hem vernoemd op de plek van ‘zijn’ Oosterparkstadion. Twee jaar later kreeg hij de erepenning van de Provincie Groningen, toen hij vijftig jaar actief was voor achtereenvolgens GVAV en FC Groningen.
Na zijn actieve loopbaan was hij onder meer chauffeur en scout bij de Trots van het Noorden. In 2011 nam hij afscheid bij FC Groningen en werd de Oosttribune van Euroborg naar Fransen vernoemd.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus