FC Groningen verliest in slotfase van Heracles Almelo

18 december 2021

FC Groningen heeft zaterdagavond een nederlaag geleden in Almelo. De FC kwam op voorsprong via Jørgen Strand Larsen, maar ging rusten met een 2-1 achterstand. Invaller Romano Postema zette zijn ploeg tien minuten voor tijd op gelijke hoogte, maar door twee goals in de slotfase ging FC Groningen uiteindelijk met 4-2 onderuit. 

FC Groningen trad in Almelo aan op een historische dag voor de club. Exact zestien jaar geleden speelde de Trots van het Noorden de laatste Eredivisiewedstrijd ooit in het Oosterpark. Acht jaar geleden moest FC Groningen afscheid nemen van clubicoon Martin Koeman. Mijnheer Koeman overleed op 18 december 2013 op 75-jarige leeftijd. 

Suslov2

De FC begon sterk aan de eerste helft met veel druk vooruit. Spits Jørgen Strand Larsen zette de Trots van het Noorden met zijn zevende goal in evenveel wedstrijden al binnen tien minuten spelen op voorsprong. Tomas Suslov was de aangever na een goede actie aan de rechterkant, Strand Larsen kwam scherp naar de eerste paal en schoot binnen, 0-1.
 
De thuisploeg kreeg na de goal echter meer de bal en werd naar mate de eerste helft vorderde gevaarlijker. Keeper Peter Leeuwenburgh stopte na twintig minuten spelen een harde kopbal van Mark Knoester, was enkele minuten later belangrijk met een redding met de voeten op Bilal Basacikoglu en een katachtige redding op een schot van Lucas Schoofs. Na een half uur spelen kwam Heracles via twee momenten kort achter elkaar toch twee keer tot scoren.
 
Basacikoglu kopte de bal buiten bereik van Leeuwenburgh in de hoek en nog geen twee minuten later schoot Nicolai Laursen binnen. Gedurende de aanval voorafgaand aan die goal leek een overtreding te worden gemaakt op Wessel Dammers, maar zowel scheidsrechter Serdar Gözübüyük als de VAR Luca Cantineau in Zeist keurden het doelpunt goed, 2-1. Dat was tevens de ruststand. 

20211218HERACLESGRONINGEN061

FC Groningen probeerde de score recht te zetten door wisselingen door te voeren. Direct na rust maakte Damil Dankerlui zijn rentree en kwam ook Daniël van Kaam in het veld. Met nog ruim een kwartier op de klok werden nogmaals drie aanvallende wissels gebracht onder wie Romano Postema. De spits had zes minuten nodig om zijn eerste competitiegoal voor de club te maken. Postema kopte een vrije bal van Laros Duarte goed binnen bij de tweede paal, 2-2.
 
Het duel kon op dat moment beide kanten op, maar viel uiteindelijk voor de FC de verkeerde kant op. De thuisploeg kwam drie minuten voor tijd via een kopbal van Orestis Kiomourtzoglou op 3-2 en vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Neraysho Kasanwirjo een eigen doelpunt in de poging de voorzet eruit te halen, 4-2. Aanstaande dinsdag sluit FC Groningen de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd tegen AZ.  
STEM HIER OP DE OFFICE CENTRE MAN OF THE MATCH

20211218HERACLESGRONINGEN057
20211218HERACLESGRONINGEN030
postema10

Laatste nieuws