string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Henk de Jong keert in andere rol terug bij FC Groningen.

Vrijdag 24 juni 2016 om 11:28

Komend seizoen zal voormalig Beloften-trainer Henk de Jong in een andere rol terugkeren bij FC Groningen. Per 1 augustus gaat de Drachtster aan de slag als commercieel medewerker bij FC Groningen. “Een bewuste keuze om me breder te oriënteren in de voetballerij,” aldus de 52-jarige De Jong.

Het hernieuwde contact met de voormalige trainer van onder meer Sneek, Jong FC Groningen (2005-2007), Harkemase Boys en SC Cambuur kwam tot stand via zijn buurman, manager Bob Sikkenk van FC Groningen Media. “Een maand geleden heb ik het eerste gesprek gevoerd bij FC Groningen en meteen was weer het warme gevoel bij de club en de collega’s. Op de weg terug heb ik in de auto meteen aan mijn vrouw verteld, dat ik weer voor FC Groningen zou gaan werken.”
Breder
Henk de Jong, die afgelopen februari zijn functie als hoofdtrainer bij SC Cambuur neerlegde, gaat bij Groningen niet als trainer aan de slag. “Ik heb bewust gekozen om me breder te oriënteren in de voetballerij. Ik ga aan de slag als commercieel medewerker. Aan de ene kant om voor FC Groningen Media sponsors en adverteerders binnen te halen en aan de andere kant krijg ik een functie als gastheer rondom de wedstrijden van het  eerste elftal. Ook liggen er veel taken rondom het nieuwe TopsportZorgCentrum en zie ik daarin uit naar de samenwerking met Gerard Kemkers.”
Langere termijn
Henk de Jong start 1 augustus met zijn werkzaamheden in het Noordlease Stadion en heeft een overeenkomst getekend voor één jaar. “Er waren diverse opties om als trainer aan de slag te gaan, maar ik heb bewust gekozen voor iets anders. In eerste instantie voor één jaar, maar met de intentie om het langere tijd te doen. Ik heb er heel veel zin in om ingaande het nieuwe seizoen weer voor FC Groningen te beginnen!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’