string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hele selectie fit voor zondag.

Vrijdag 19 november 2010 om 14:49

Komende zondag kan trainer Pieter Huistra beschikken over een compleet fitte selectie in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Het duel begint om 14.30 uur in een uitverkocht Euroborg.

Het is alweer de vierde achtereenvolgende thuiswedstrijd dat er in Euroborg op de wedstrijddag geen kaarten meer beschikbaar zijn. Er is nog wel verkoop via http://www.fcgroningenkaartenmarkt.nl/. Onder de toeschouwers zullen zich ook vier van de 22 fitte spelers van de eerste selectie bevinden. Eén van die vier is in ieder geval Nicklas Pedersen. De Deen trainde de afgelopen week weer volledig mee met de eerste selectie en zal zijn rentree aanstaande maandag maken in de thuiswedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong AZ.
Afgelopen week moest Huistra het van maandag tot donderdag doen zonder een viertal internationals. Zij sloten vrijdagochtend weer aan bij de spelersgroep. “Andreas Granqvist heeft een goed gevoel overgehouden aan de interland met Zweden tegen Duitsland (0-0). Tim Sparv heeft niet gespeeld met Finland tegen San Marino en had dus wel weer zin om tegen een balletje te trappen. Ook Maikel Kieftenbeld (Jong Oranje – red.) en Tim Matavz (Slovenië – red.) zijn heelhuids door het interlands gekomen.”
Komende zondag heeft Huistra weer de bekende luxe-situatie met nog een keuze uit 21 fitte spelers. “Er ligt altijd het spanningsveld tussen de concurrentie tussen spelers en het vertrouwen van de spelers. De ‘wissels’ krijgen van mij altijd het gevoel dat iedereen in de groep belangrijk is.  En de basisspelers moeten ook de ruimte hebben om een keer een mindere wedstrijd te spelen. Feit is dat de kwaliteit vandaag (vrijdag – red.) bij ‘elf tegen elf’ op de training van hoog niveau was. De spelers in beide teams zijn stuk voor stuk tegen elkaar in te wisselen. Met name in het verloop van een seizoen als er blessures en schorsingen komen, zal de breedte van onze selectie haar waarde bewijzen.”
Over tegenstander Feyenoord: “Het is een wat wisselvallige ploeg. Zowel in het seizoen als tijdens wedstrijden, maar ze zijn in staat goed combinatiespel te spelen en komen de laatste weken ook weer tot scoren. We zullen dus geconcentreerd en scherp moeten zijn, waarbij we uitgaan van eigen kracht. We willen namelijk de baas zijn in ons eigen stadion. De spelers vinden het prettig om hier in Euroborg te spelen en samen met het publiek willen we er weer een mooie middag van maken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’