Held Willem Runhart reanimeerde medesupporter voor thuiswedstrijd

27 juni 2022

Iedere thuiswedstrijd komen duizenden FC-supporters naar Euroborg. Ongestoord wordt naar de wedstrijd toegeleefd en worden de helden op het veld aangemoedigd. Helden staan echter niet altijd alleen maar op het veld. Ze zitten bij elkaar op de tribune. Willem Runhart is zo`n held. Hij redde door snel handelen het leven van een medesupporter op weg naar de wedstrijd tegen Willem II. Geheel terecht is Willem door de FC in het zonnetje gezet vanwege zijn heldhaftige actie.  

Willem Runhart loopt eind februari richting het stadion voor de thuiswedstrijd tegen Willem II. Met zijn dochter is hij al jarenlang seizoenkaarthouder en ze besluiten nog even een patatje te eten bij de kraam op de route van de parkeerplaats naar het stadion. Op dat moment wordt een medesupporter onwel en begint Runhart direct met reanimeren. Met goed gevolg, want de man komt bij en wordt overgedragen aan medisch personeel.
 
Twee weken later worden Willem en zijn dochter in het zonnetje gezet tijdens de volgende thuiswedstrijd tegen N.E.C. We kijken terug met Willem op zijn heldendaad.

Laatste nieuws