Helaas geen titel voor FC Groningen, Den Hamer mag trots zijn

6 april 2020

Het is esporter Nick den Hamer helaas niet gelukt om met FC Groningen het wereldwijde FIFA 2020 toernooi #UltimateQuaranTeam op zijn naam te schrijven. Den Hamer verloor een ijzingwekkend spannende finale met 2-1 van Wolverhampton Wanderers. Daishawn Redan scoorde namens de Groningers. 

Den Hamer en zijn Braziliaanse tegenstander, die uitkomt voor het Engelse Wolverhampton Wanderers, begonnen door technische mankementen een kwartier later dan gepland aan de grote finale, maar om 20.15 uur barstte een spannende battle los.
 
Beide spelers deden de gehele wedstrijd weinig voor elkaar onder. De verdediging van zowel Groningen als Wolverhampton stond solide waardoor de kansen schaars waren. Toch kwam de FC na bijna twintig minuten spelen op achterstand door een goal van Raul Jimenez, 0-1.
 
Nick den Hamer liet zijn kop niet hangen en zocht direct na de tegenslag de aanval. Het resulteerde in veel druk van FC Groningen op de Engelse tegenstander. Een gelijkmaker kon niet uitblijven en het was uiteindelijk Daishawn Redan die na een half uur spelen goed werd bediend door collega-spits Romano Postema en raak schoot, 1-1. Dat was ook de ruststand.
 
Na rust bleef Groningen het initiatief houden, al was het uitkijken voor de tegenstoot en bleek het lastig om echt goede kansen te creëren. Postema werd na een kwartier in de tweede helft bijna vrijgespeeld, maar er kwam nog net een voetje van een Engelse verdediger tussen. Een kwartier voor tijd leek FC Groningen de winst op de schoen te hebben toen Redan van binnen het strafschopgebied hard kon uithalen. De aanvaller vond echter de keeper op zijn pad. Thijs Dallinga en Giovanni Zwikstra kwamen als invallers in het veld en die laatste leek net als in de halve finale een hoekschop te kunnen inkoppen. Deze keer werd de spits echter geblokt.
 
In één van de tegenstoten was het wel raak aan de andere kant. Joao Moutinho werd fraai vrijgespeeld in het strafschopgebied en schoot verwoestend hard langs doelman Sergio Padt, 1-2. Een domper voor FC Groningen met nog slechts zeven minuten op de klok. Hoewel Nick alles probeerde lukte het niet meer op echt gevaarlijk te worden. FC Groningen moet de titel van #UltimateQuaranTeam laten aan Wolves.
 
Desondanks kan Nick den Hamer met een trots gevoel terugkijken op een prachtig toernooi. De esporter heeft zijn team FC Groningen wereldwijd op de kaart gezet en zeven prachtige wedstrijden gespeeld. FC Groningen eindigt het toernooi dat begon met 128 profclubs als tweede.

header esports
totaal aantal deelnemers

Laatste nieuws