string(9) "claudebot"

‘Heel tevreden met het competitieprogramma’.

Dinsdag 10 juni 2014 om 14:29

In de 482ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op het competitieprogramma van de Eredivisie voor het seizoen 2014/2015, gaat hij in op de drukke werkzaamheden achter de schermen bij FC Groningen en laat hij weten dat een eerste zending van de nieuwe seizoenkaarten reeds bij de eerste supporters is afgeleverd.

“Met het WK in Brazilië voor de deur barst het mondiale voetbalgeweld deze week los. Op clubniveau zijn er op het veld, buiten de trainingen van de jeugdteams in de nieuwe samenstelling na, geen activiteiten meer. Achter de schermen is het bij FC Groningen echter een drukte van belang. Zo wordt er onder meer hard gewerkt aan de selectie voor het komende seizoen. Met het vastleggen van de spitsen Danny Hoesen en Dino Islamovic en de contractverlenging van aanvoerder Maikel Kieftenbeld en linksback Lorenzo Burnet hebben we nog voor de eerste training op zondag 22 juni al een aantal goede stappen gezet.”
Persconferentie
“Wat er verder binnen de huidige selectie nog allemaal staat te gebeuren, is voor een groot deel ook afhankelijk van mogelijk vertrekkende spelers. We hebben zeker nog onze wensen, maar de club heeft ook de nobele taak naast de sportieve balans ook het financiële evenwicht in de gaten te houden en dit houdt in dat we onze uitgaven dienen aan te passen aan onze inkomsten. Het is voor ons op dit moment dan ook niet eenvoudig aan te geven of er nog meer nieuwelingen, dan wel mutaties, zullen komen. Zoals inmiddels wel bekend zal zijn, hebben wij later vanmiddag (dinsdag – red.) om 16.00 uur een persconferentie in Euroborg waarbij we de nieuwe manager technische zaken zullen presenteren.”
Competitieprogramma
“Toewerkend richting het nieuwe seizoen wordt er momenteel ook al druk gesleuteld aan het competitieprogramma van de Eredivisie voor het seizoen 2014/2015. Het concept-schema, dat vorige week door de KNVB werd gepresenteerd, stemde ons heel tevreden. Zoals het nu lijkt zijn van de zeventien thuiswedstrijden in de reguliere competitie er zestien op onze voorkeursdag, de zondag, vastgesteld.”
“Morgen (woensdag – red.) zal het definitieve competitieschema bekend worden gemaakt met tevens de aanvangstijden. De verwachting is niet dat er nog veel wijzigingen zullen zijn ten opzichte van het concept-programma, zoals dit vorige week is gepubliceerd. Wel zullen er voetnoten worden geplaatst in het schema. Rond de winterstop wordt er namelijk gekeken welke Nederlandse clubs er tijdens de tweede seizoenshelft nog actief zullen zijn in de diverse Europese competities. Afhankelijk hiervan zal er mogelijk nog met enkele competitiewedstrijden worden geschoven. Mogelijk dat hierbij ook duels van FC Groningen betrokken zijn.”
Seizoenkaarten
“De eerste lichting seizoenkaarten 2014/2015 is de afgelopen dagen bezorgd bij een deel van onze supporters. Indien de nieuwe seizoenkaart reeds is betaald, of de opdracht tot termijnbetaling is afgegeven, kan de kaart binnen twee weken worden verwacht. Seizoenkaarthouders, die hun nieuwe kaart voor volgend seizoen nog niet hebben ontvangen, vragen wij geduld te betrachten en nog niet direct aan de bel te trekken. De seizoenkaarten worden fasegewijs verstuurd en zijn ruim voor het eind van deze maand binnen. Supporters die vanaf nu een aanvraag voor een nieuwe seizoenkaart doen, ontvangen de kaart na betaling binnen circa drie weken in huis.”
WK coach van FC Groningen
“Zoals gezegd zal de komende periode in het teken staan van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. En jij kunt de bondscoach zijn door je eigen ideale team samen te stellen. De selectie bestaat uit 11 basisspelers en 7 reservespelers, die meedoen aan het WK voetbal. Met het team, dat je na elke speeldag kunt aanpassen, moet je zoveel mogelijk punten proberen te behalen. De deelnemer met de meeste punten wordt dé WK Coach van 2014. Binnen de selectie van FC Groningen doen de aanvoerders Maikel Kieftenbeld en Rasmus Lindgren aan het spel mee.”
“Aanmelden kan tot en met donderdagavond, voordat het WK van start gaat. Voor elke deelname draagt FC Groningen 1 euro af aan een door de deelnemer gekozen doel: een amateurvereniging, de jeugdopleiding van FC Groningen, Make-A-Wish Nederland of Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Interesse om mee te spelen, kijk dan op: www.wkcoach.nl/fcg.”
FC Groningen Journaal
“Deze dagen wordt in Noord-Nederland in maar liefst 27 gemeenten de laatste uitgave van het FC Groningen Journaal van dit seizoen gratis huis-aan-huis verspreid. De totale oplage van het unieke bewaarexemplaar, dat uiteraard voor een heel groot deel bestaat uit artikelen over en foto’s van het behalen van Europees voetbal, is bijna 316.000 stuks. Liefhebbers, die geen krant ontvangen, kunnen gratis een exemplaar ophalen in de FanCorner bij Euroborg. Binnenkort zal het FC Groningen Journaal – net als de vorige uitgaven – ook online te lezen zijn via deze website.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’