string(9) "claudebot"

HEALTH i PORT nieuwe partner FC Groningen.

Maandag 03 augustus 2015 om 16:32

HEALTH i PORT is met onmiddellijke ingang de nieuwe tenuepartner van FC Groningen voor het seizoen 2015/2016. Het nieuwe platform voor bedrijven en instellingen op het gebied van Health, Performance en Vitality brengt zorg, research en performance samen onder één noemer. HEALTH i PORT is een initiatief van GGZ-instelling INTER-PSY en FC Groningen tegen de achtergrond van een sterk veranderend zorglandschap in Nederland.

HEALTH i PORT zal icoonprojecten, die onder meer ontwikkeld worden in het Topsportzorgcentrum, gaan toepassen voor een breed publiek. Het nieuwe platform krijgt een hechte relatie met het beoogde ultramoderne complex op Sportpark Corpus den Hoorn aan de A7 in Groningen. In het Topsportzorgcentrum komt op de derde verdieping een volledige zorglaag, waar twee thema’s centraal staan: gezondheid en vitaliteit enerzijds en sportmedisch advies aan de andere kant. Deze medische sportbegeleiding krijgt een bovenregionale invulling voor alle (top)sporters in Noord-Nederland. Het Martiniziekenhuis, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en Siemens hebben zich reeds verbonden aan het Topsportzorgcentrum.
Het te realiseren Topsportzorgcentrum van Groningen is voorzien van de meest geavanceerde trainings- en opleidingsfaciliteiten, met technologische kennis en een sportwetenschappelijke benadering, waar een topsportklimaat heerst op gebied van sportieve voetbaltechnische prestaties, fysieke gesteldheid, mentale weerbaarheid en life style. Aan het gebouw is een professionele trainingshal gekoppeld.
Het complex zal dienen als trainingsfaciliteit voor alle (jeugd-)elftallen van FC Groningen en moet een impuls geven aan het topsportklimaat van FC Groningen op het gebied van sportwetenschap, medische/paramedische begeleiding en fysieke training. De geboden nieuwe faciliteiten komen ook ten dienste te staan van de recreatieve en breedtesport in Noord-Nederland.
Niet alleen de technische en fysieke kwaliteiten zijn relevant voor topsporters, óók de mentale begeleiding en opleiding zijn cruciaal. De innovatieve GGZ-organisatie INTER-PSY haakte daarop in en werd wegbereider voor HEALTH i PORT. Een nieuw concept waarbij researchresultaten en nieuwe ontwikkelingen vanuit de topsportzorg hun weg vinden naar een veel bredere doelgroep. Nederland verandert en de zorg verandert mee. Veranderende regelgeving, een groeiende zorgvraag, veranderende bekostiging van de gezondheidszorg en een vergrijzing van de arbeidsmarkt vragen om het denken in ketens. Ondernemerschap is een voorwaarde om de zorg betaalbaar te houden. Een bewuste en gezonde levensstijl van mensen zorgt voor een duurzamere maatschappij.

HEALTH i PORT brengt partijen bij elkaar om gezamenlijk de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg – en de werkgelegenheid – in Noord-Nederland te vergroten. Het is een platform waar partijen elkaar ontmoeten, kennis delen en samenwerken aan innovaties. HEALTH i PORT vormt het portaal voor bijeenkomsten en geaccrediteerde kennisactiviteiten voor verschillende segmenten in de zorg. De partners en leden van het platform zullen voor deze activiteiten gebruikmaken van de faciliteiten van de Health i Lounge in Euroborg.
Het Topsportzorgcentrum is een belangrijke pijler onder het technisch beleidsplan van FC Groningen: ‘2018: talenten op één’, waarbij vanaf genoemd jaartal tenminste de helft van de eerste selectie dient te bestaan uit zelf opgeleide spelers. Topcoach Gerard Kemkers is de manager van het complex, dat vier lagen van 1.000 m2 beslaat, en performance manager van FC Groningen op het gebied van trainingsfaciliteiten en –ontwikkelingen.
HEALTH i PORT wordt als tenuesponsor de opvolger van de Energy Valley Topclub, die de afgelopen vier seizoenen op de achterzijde van het wedstrijdshirt van FC Groningen heeft geprijkt. De netwerkorganisatie, die invulling geeft aan de regionale groeikansen van de energiesector in Noord-Nederland, blijft als partner verbonden aan de Trots van het Noorden en zal onder meer zichtbaar blijven middels een badge op de mouw van het wedstrijdshirt van de bekerwinnaar.
Meer informatie over het nieuwe platform HEALTH i PORT is te vinden op: www.healthiport.nl Over INTER-PSY
INTER-PSY onderscheidt zich van andere zorginstellingen door haar actieve, flexibele en innoverende werkwijze die betrekking heeft op zowel werknemers als patiënten. INTER-PSY biedt psychische hulp aan mensen met psychische en psychiatrische klachten. Daarnaast richt INTER-PSY zich ook specifiek op topsporters, topmuzikanten, topdansers en andere mensen die onder hoge druk moeten presteren.
INTER-PSY biedt professionele, evidence based en deskundige ambulante geestelijke gezondheidszorg. Vanwege de flexibele en patiëntgerichte inzet sluit deze nauw aan op de behoeften, wensen en verwachtingen van patiënten, hun directe omgeving en bij de verwijzers. INTER-PSY biedt kwalitatief hoogwaardige behandelingen en begeleidingen doordat professionals continu het zorgproces monitoren en daar waar het kan verbeteren. De professionals van INTER-PSY zijn gemotiveerd en werken in resultaatgerichte, zelfsturende en innoverende kleine teams waar de medewerkers pro-actief en betrokken zijn.
Over Siemens
Siemens Nederland, met een omzet van bijna 1 miljard euro en ruim 2.300 medewerkers, maakt deel uit van de in ruim 190 landen vertegenwoordigde multinational Siemens AG. Zij levert producten, systemen en diensten op het terrein van de elektrotechniek en de elektronica voor overheid en bedrijfsleven. Siemens biedt de klant daarbij oplossingen op het gebied van energie, gezondheidszorg, industrie, mobiliteit en infrastructuur. In Groningen is Siemens onder meer actief in de gezondheidszorg, gebouwentechniek en energieopwekking.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus