Hateboer trefzeker voor Jong Oranje.

Zondag 06 september 2015 om 17:33

Verdediger Hans Hateboer is de EK-kwalificatiereeks met Jong Oranje goed begonnen. De rechtsback stond vrijdagavond in de basisopstelling bij de ploeg die met 4-0 won van de leeftijdsgenoten uit Cyprus. De FC’er maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd. Simon Tibbling won een dag eerder met Jong Zweden ruim van Jong San Marino. Albert Rusnak kwam zondag in actie met Jong Slowakije tegen de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland.

Hateboer begon vrijdag in Deventer in de basisopstelling van Jong Oranje tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Jong Cyprus. De verdediger uit Beerta had slechts vier minuten nodig om tot scoren te komen. Hateboer was alert bij een hoekschop en kon ter hoogte van de tweede paal van dichtbij het eerste doelpunt van de wedstrijd binnentikken.
Jong Oranje won uiteindelijk met 4-0 van de Cyprioten. Hateboer speelde de gehele wedstrijd als rechtsback, Mimoun Mahi zat in de Adelaarshorst negentig minuten op de bank bij het team van bondscoach Fred Grim. Dinsdag speelt Jong Oranje de volgende EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Turkije.
Jong Slowakije kwam zondag in dezelfde kwalificatiegroep als Oranje in actie. Albert Rusnak stond in de uitwedstrijd in en tegen Wit-Rusland in de basisopstelling bij de Slowaken en speelde het gehele duel. De FC’er kon niet voorkomen dat zijn land met een 1-0 nederlaag huiswaarts keerde. Jong Oranje en Jong Slowakije ontmoeten elkaar in oktober in Nederland.
Simon Tibbling begon afgelopen donderdag aan de kwalificatiecyclus voor het jeugd-EK van 2017 in Polen. De Europees Kampioen van afgelopen zomer ontving in eigen land San Marino en won comfortabel met 3-0. De middenvelder van FC Groningen stond in de basisopstelling en werd na 84 minuten spelen naar de kant gehaald. De eindstand was toen al bereikt. Jong Zweden oefent dinsdag in Polen tegen Jong Polen.
Roland Baas kwam met Oranje onder 20 vrijdagavond niet in actie tegen Frankrijk. De wedstrijd, die werd afgewerkt in Lisse, eindigde in 1-1. Maandag (vanmiddag –red.) speelt het Beloftenteam van Oranje wederom een oefenduel tegen Frankrijk. Ook FC-aanvaller Kasper Oldenburger is opgeroepen voor deze ontmoeting. Oldenburger stond eerder nog op de stand-by lijst, maar kreeg zondag het bericht zich te melden bij het team.