string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hateboer: ‘Overwinning zo lelijk dat het mooi is’.

Vrijdag 11 april 2014 om 23:27

Hans Hateboer was vrijdagavond zeer belangrijk in de 2-1 overwinning tegen NAC Breda. De rechtsback belette een aanvaller van de Brabanders in de eerste minuten van de wedstrijd om te scoren en haalde later in de eerste helft een bal van de doellijn.

De jonge rechtsback was opgelucht dat FC Groningen de wedstrijd in de slotfase alsnog naar zich toetrok. “Dit is natuurlijk heel lekker. Het is de vierde overwinning op rij en het zag er niet naar uit dat we die nog zouden halen. We waren in de tweede helft erg slordig. De overwinning is zo lelijk dat het mooi is.”
Lekkere tackle
Hateboer blokkeerde de bal in de beginfase uitstekend na een inzet van een Brabantse aanvaller. “Hij kwam naar de eerste paal, maar ik ging goed met hem mee. Als je aan het begin van de wedstrijd een lekkere tackle maakt, voelt dat voor een verdediger waarschijnlijk net zo goed als het gevoel voor een spits die vroeg scoort. Je zit er gelijk goed in.”
Later in de eerste helft stond Hateboer op de goede plek waardoor hij een doelpunt van Perica kon voorkomen. “Ik haalde de bal van de lijn af. De spits kapte Eric Botteghin uit en zijn eerste inzet werd nog tegengehouden door Marco Bizot. Ik ging op de lijn achter de keeper staan met de instelling dat de tweede inzet weleens langs hem zou kunnen gaan. Daardoor stond ik best ver naar de eerste paal, maar kon ik de bal tegenhouden. Je wilt de keeper helpen, al komt er natuurlijk ook wel wat geluk bij kijken,” aldus een blije Hateboer.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard