string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hateboer: ‘Laten zien dat ik er in hoor’.

Vrijdag 20 januari 2017 om 16:45

FC Groningen speelt morgen, zaterdag 21 januari, de eerste thuiswedstrijd van 2017. Tegenstander is Vitesse. De Trots van het Noorden wil de goede herstart van de competitie, vorige week in Almelo, een passend vervolg geven in eigen huis. Hans Hateboer keert daarbij terug van een schorsing. Yoëll van Nieff maakte in het verleden diverse mooie treffers tegen Vitesse.

Hateboer stond vorige week niet op het veld in Almelo, maar zat vanwege een schorsing thuis op de bank. “Het was slecht weer, dus ik heb de wedstrijd thuis op televisie gekeken,” vertelt Hateboer. “Ik heb ervan genoten.” De vervanger van Hateboer, Desevio Payne, maakte één van de vier Groningse treffers. Het succes werd Payne door zijn ploeggenoot van harte gegund. “Hij is lang geblesseerd geweest en nu mocht hij na lange tijd weer spelen. Het is leuk voor hem dat hij direct scoort.”
 
Mentorrol
Zoals bekend gaat Hateboer zijn aflopende contract niet verlengen en vertrekt hij dus in de zomer bij FC Groningen. De back heeft van trainer Ernest Faber een mentorrol gekregen om Payne te helpen in zijn ontwikkeling als rechtsback.
 
“Desevio en ik staan op dezelfde positie en de trainer heeft aangegeven dat ik hem moet gaan helpen om het van me over te nemen wanneer het nodig is. Die kansen krijgt hij dit jaar vast nog genoeg en op trainingen moeten we elkaar scherp houden. Ik ben blij dat Desevio het goed heeft gedaan, want dan moet ik er ook weer voor vechten om te laten zien dat ik er in hoor.”
 
Mooie treffers
Yoëll van Nieff maakte wellicht de twee mooiste treffers uit zijn carrière tot nu toe tegen Vitesse. Bij Jong FC Groningen verschalkte hij doelman Eloy Room een paar jaar geleden van zo`n dertig meter met een prachtige vrije trap. In het jaar dat FC Groningen de KNVB beker won, schoot Van Nieff in de kwartfinale tegen Vitesse wederom verwoestend raak.
 
“Ik hield de bal net binnen, wipte deze tussen twee man door en schoot hem in de bovenhoek,” herinnert Van Nieff zich de laatstgenoemde treffer. “Het zou mooi zijn als ik weer een keer kan scoren tegen Vitesse.”
 
Zelfvertrouwen
FC Groningen neemt volgens Van Nieff een goed gevoel mee richting de wedstijd van zaterdagavond. “Het zelfvertrouwen is groot, we hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen en we hebben een thuisvoordeel. Ik verwacht een mooie pot en hoop dat we de drie punten in eigen huis houden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’