string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hateboer: ‘In Euroborg kunnen we het iedereen lastig maken’.

Vrijdag 21 november 2014 om 14:14

FC Groningen hervat, na de interlandperiode, zondagmiddag om 12.30 uur de competitie tegen koploper PSV. De Trots van het Noorden won vorig seizoen twee keer van de Eindhovenaren. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld hoopt zondag dezelfde strijdlust te zien als vorig seizoen tegen de ploeg uit de Lichtstad en backs Hans Hateboer en Yoëll van Nieff zullen zich moeten meten met sterke persoonlijke tegenstanders.

Kieftenbeld kijkt ernaar uit om zondag tegen de koploper uit de Eredivisie te spelen. “Ik heb er zin in,” zegt de aanvoerder. “We hebben een mooi programma de komende weken, te beginnen met de wedstrijd tegen PSV. Het is een goede ploeg, waar we respect voor hebben, maar geen ontzag. We hebben vorig seizoen twee keer van ze gewonnen en gaan in Euroborg altijd voor de winst.”
Strijdlust
FC Groningen won de laatste twee thuisontmoetingen met PSV. Filip Kostic maakte vorig seizoen de enige treffer in een open wedstrijd. “Ik kan me nog herinneren dat zij vorig jaar in onze thuiswedstrijd de betere ploeg waren, maar dat wij er ontzettend veel strijdlust tegenover stelden. Er werd gevochten voor iedere bal en dat moeten we zondag weer doen. Zij hebben een ploeg met vaardige spelers, maar wij hebben ook een goede ploeg.”
De Eredivisie wordt dit weekend hervat nadat er voor de niet-internationals vorige week een vrij weekend op het programma stond. “Ik vind dat altijd wel lekker, dan kun je iets meer tijd besteden aan vrienden en familie. Het geeft me veel energie en daardoor begin je weer fris aan de week. Ik denk dat andere jongens dat ook hebben want je zag het deze week terug op de training. Iedereen was scherp en dat zullen we zondag ook nodig hebben.”
Hateboer
Hans Hateboer werd opgeroepen voor Jong Oranje en speelde donderdag -al voor het vrije weekend- tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Zondagmiddag is PSV de tegenstander. “Vorig seizoen hebben we twee keer van PSV gewonnen en in Euroborg kunnen we het iedereen lastig maken,” zegt Hateboer in het wedstrijdprogrammaboekje van zondag dat voor het eerst in de geschiedenis dezelfde speler op de voor- en op de achterkant heeft staan. “Zelf verwacht ik tegenover Memphis Depay te staan en in Eindhoven heb ik laten zien hem te kunnen bespelen.”
“We hebben dit seizoen als ploeg al bij vlagen laten zien dat we goed kunnen voetballen en de resultaten in eigen huis zijn ook prima. Vorig jaar aan het einde van het seizoen was het spel ook niet altijd sprankelend, maar wonnen we heel vaak. Achteraf gezien kijkt iedereen heel tevreden op zo’n periode terug. Natuurlijk willen we het publiek vermaken en tegen een ploeg als PSV kan het een leuke wedstrijd worden.”
Van Nieff
Yoëll van Nieff kijkt ook uit naar de wedstrijd tegen de Eindhovenaren. De kans is groot dat de Stadjer, net als Hateboer, in de persoon van Luciano Narsingh een Oranje-international als persoonlijke tegenstander treft. “Het is altijd leuk om tegen een topclub met goede spelers te spelen,” zegt Van Nieff. “We moeten tegen PSV gegroepeerd spelen en als team goed bij elkaar blijven. Communicatie is daarin heel belangrijk.”
PSV is de meest scorende ploeg uit de Eredivisie terwijl FC Groningen het dit seizoen lastig heeft om doelpunten te maken. “PSV is een goede ploeg, maar wij weten waar onze kansen liggen. Zij scoren veel en wij dit seizoen iets minder, maar we creëren wel kansen dus het tij moet een keer keren. Het vertrouwen is er en we hebben gewoon een goede ploeg met veel snelheid voorin.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard