string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hateboer: ‘Goed voor de dag komen en winnen’.

Vrijdag 29 april 2016 om 14:16

FC Groningen neemt het zondagmiddag in de voorlaatste ronde van de Eredivisie in Friesland op tegen sc Heerenveen. Hans Hateboer weet wat zijn team te doen staat tijdens de Derby van het Noorden. Voor Etiënne Reijnen was het vanwege de geboorte van zijn dochter een heel bijzondere week.

Hans Hateboer is één van de weinige echte Groningers die, zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion aan de aftrap zullen staan. De back is zich bewust van het feit dat de wedstrijd tegen Heerenveen belangrijk is. “We moeten twee keer winnen om nog wat te willen,” weet Hateboer. “Dat het een derby is, is extra mooi en zeker voor de supporters speciaal. Al is voor mij persoonlijk iedere wedstrijd belangrijk.”
Uitstralen
Heerenveen speelt tegen de Trots van het Noorden de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het duel zal mede om die reden in het teken staan van het afscheid van trainer Foppe de Haan voor eigen publiek. “Ze zullen het seizoen goed willen afsluiten”, denkt Hateboer. “Ze gaan het echt niet zomaar weggeven. Individueel hebben ze goede spelers, bijvoorbeeld de buitenspelers. Wij moeten echter vanaf het begin uitstralen dat we vol voor de drie punten gaan. We moeten goed voor de dag komen en winnen.”
De play-offs zijn voor FC Groningen nog altijd niet uit het zicht, al is het team van trainer Erwin van de Looi dan afhankelijk van resultaten op andere velden. “Het heeft geen zin om naar de andere ploegen te kijken en dus hoeven we ons ook niet met anderen bezig te houden. We moeten zelf twee keer winnen en dan zien we wel waar we staan.”
Bijzondere week
Etiënne Reijnen kende een bijzondere week door de geboorte van zijn dochter Isèle. De verdediger werd voor de eerste keer vader. “Mensen zeggen wel eens dat de geboorte van je kind het mooiste is wat er is,” zegt Reijnen. “Daarover kan ik nu meepraten. Het is inderdaad heel bijzonder en het gaat gelukkig erg goed. Gebroken nachtjes de laatste week, al heb ik gewoon een goede trainingsweek gehad.”
Er zijn veel verhalen bekend van spelers, die de eerste wedstrijd na de geboorte van zijn kind direct trefzeker zijn. Juichmomenten met een duim in de mond of een wiegbeweging zijn niet onbekend. “Man wat een poppenkast! Ik ga echt niet spelen met een speen in mijn sok of zoiets,” lacht Reijnen. “Als ik scoor, doe ik gewoon mijn handen omhoog en loop ik terug naar de middenlijn. Verder geen flauwekul.”
Supporters
Reijnen heeft de ervaring. “Ik weet wat het is om daar te scoren, vorig jaar maakte ik daar mijn enige goal voor Cambuur en speelden we na een 2-0 achterstand uiteindelijk gelijk. Het was prachtig om zoveel mensen blij te kunnen maken. Zondag zit het uitvak vol met onze supporters en dat is geweldig. Het kan ons wat extra’s geven. Het zal niet gemakkelijk worden, als we aan het eind van de rit maar met drie punten staan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’