Hateboer: ‘Er zal een groepje voor me op de tribune zitten’

17 januari 2014

Hans Hateboer, aanvoerder van de Beloften, heeft dit seizoen al meerdere malen bij de wedstrijdselectie gezeten, maar tot een debuut kwam het nog niet. Komende zaterdag start de 20-jarige verdediger echter in de basisopstelling als vervanger van de geschorste Stefano Magnasco. Hateboer kijkt uit naar zijn debuut in de Eredivisie.

Na de laatste training blijft de verdediger even bij het hek staan. Kijkend door het gaas ziet hij de Beloften nog enkele oefeningen uitvoeren. De jongens van de eerste selectie zoeken de kleedkamer alvast op om met de voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag te beginnen. “Dat was wel even apart om naar die jongens te kijken. Ik ben nu vrij en ga lekker naar huis om me goed en rustig voor te bereiden op de wedstrijd.” Spanning
De jongeling staat er ontspannen bij als een groepje journalisten hem ondervraagt.  “Het valt nog mee met de zenuwen. Ik voel een prettige spanning, maar ik ben vrij nuchter. Ik denk dat de echte spanning voor mijn debuut nog moet komen. Natuurlijk dacht ik er de afgelopen dagen wel eens aan als ik in bed lag, maar het is niet zo dat ik al over de wedstrijd droom. Dat heeft ook weinig zin. Ik zie wel wat er op mij af komt en stap er gewoon in, zoals ik vanmorgen ook gewoon in de training ben gestapt. Ik moet laten zien wat ik kan en dan komt het vast goed. Ik heb er vertrouwen in.” Hateboer, afkomstig uit Beerta, zag al langere tijd aankomen dat hij wel eens de vervanger van Magnasco kon worden. Het leverde hem de nodige berichten op van vrienden en familie. “Uiteraard heb ik veel reacties gehad. Via internet en telefoon. Iedereen is heel positief. Het is nog even de vraag wie er zaterdag allemaal naar Waalwijk gaan omdat ik nog niet precies weet hoeveel kaarten ik kan krijgen. Een aantal spelers heeft me een kaart gegeven en wellicht is er nog iets met de teammanager te regelen. Er zal vast een groepje voor mij op de tribune zitten.”

Laatste nieuws