string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hateboer en Hoesen terug in selectie voor Twente-thuis.

Vrijdag 20 maart 2015 om 15:41

Trainer Erwin van de Looi kan zondag tegen FC Twente weer beschikken over spits Danny Hoesen en verdediger Hans Hateboer. Achter de namen van Jarchinio Antonia, Martijn van der Laan en Albert Rusnak moest de oefenmeester een vraagteken zetten.

Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Tom Hiariej en Michael de Leeuw zijn nog altijd niet inzetbaar tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente. “Met De Leeuw gaat het goed,” vertelde Van de Looi tijdens het wekelijkse perspraatje. “Maar met een spierblessure zoals hij heeft, moet je geen risico’s nemen. Je kunt beter een week te laat beginnen dan een dag te vroeg.”
Terug in selectie
Van de Looi kan wel weer beschikken over Hans Hateboer en Danny Hoesen. Hateboer miste vorige week het treffen tegen PSV vanwege knieklachten terwijl Hoesen ziek was. De spits speelde de laatste weken niet vanwege verschillende blessures, maar is weer volledig hersteld. “Danny gaat spelen als hij morgen (zaterdag – red.) goed door de training komt. Ik verwacht ook wel wat van hem. Hij heeft een tijd niet gespeeld, krijgt nu weer een kans en zal veel energie in de wedstrijd willen leggen. Danny wil zich graag bewijzen.”
Twijfelgevallen
Albert Rusnak, Jarchinio Antonia en Martijn van der Laan zijn twijfelgevallen voor het treffen met FC Twente, zondag 14.30 uur in Euroborg. “Rusnak ging vrijdag tijdens de training eerder van het veld af. Het is lastig in te schatten of hij zondag inzetbaar is. Er ging tijdens een duel iemand op zijn voet staan, net op het plek waar dat wel vaker is gebeurd.”
“Antonia had de laatste weken last van zijn enkel en zwikte daar bij het blokken van een bal weer doorheen. Van der Laan kwakkelde deze week wat met knieklachten na de wedstrijd van de Beloften.” Over de inzetbaarheid van het drietal wordt zaterdag na de afsluitende training een beslissing genomen.

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard