string(9) "claudebot"

Hateboer bij Oranje-Beloften, Veendorp bij Oranje onder-18.

Maandag 06 oktober 2014 om 14:02

Hans Hateboer is door bondscoach Remy Reijnierse geselecteerd voor een vierlandentoernooi met het Nederlands Beloften Elftal, dat in Friesland wordt afgewerkt. Keziah Veendorp speelt woensdag in Schijndel een oefenduel met Oranje onder-18.

Komende week speelt het Nederlands Beloftenteam achtereenvolgens tegen de leeftijdsgenoten van Turkije, Engeland en Duitsland. De ploeg kan gezien worden als de lichting na Jong Oranje, dat komende week kwalificatie voor het EK probeert af te dwingen via play-offs met Portugal.
Voor Hateboer en consorten staat op donderdag 9 oktober (19.30 uur) bij Harkemase Boys een duel met Turkije op de rol. Twee dagen later wordt om 18.00 uur afgetrapt bij vv Heerenveen en is de tegenstander Engeland. Maandag 13 oktober is 19.00 uur de aanvang voor Nederland-Duitsland bij Harkemase Boys.
Verdediger Roland Baas (FC Groningen A1) behoorde tot de voorlopige selectie van Oranje onder-19, dat maandagochtend vertrok richting Polen en daar gaat deelnemen aan de eerste ronde van de EK-kwalificatie. Baas staat standby, maar kreeg geen ‘last minute’ oproep van bondscoach Aron Winter en speelt maandagavond met Jong FC Groningen tegen NEC.
Verdediger Keziah Veendorp (FC Groningen) is opgeroepen voor Oranje onder-18 voor een oefenduel met Servië onder-18. Doelman Erwin Heidekamp (A1) staat op de standby-lijst voor het duel op woensdag 8 oktober. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg speelt op Sportpark Zuideinderpark in Schijndel en trapt af om 19.00 uur.
Middenvelders Mees Gootjes en Max de Jong en verdedigers Tapmahoe Sopacua en Steyn Strijker (allen van FC Groningen C1) namen afgelopen dinsdag deel aan een selectiewedstrijd van Oranje onder-15. Morgen, dinsdag 7 oktober, vindt in De Meern een landelijke selectiedag plaats voor de leeftijdsgroep onder-14. Aanvaller Remco Balk van FC Groningen C2 is hiervoor uitgenodigd door de KNVB.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’