‘Hans Robben Talentenbegeleider bij FC Groningen’

2 oktober 2018

In de 691ste nieuwsbrief blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen terug op de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, kijkt hij vooruit naar het uitduel met ADO Den Haag en gaat hij in op de rol die Hans Robben gaat spelen binnen FC Groningen als Talentenbegeleider.

“Een zeer bewogen week hebben we afgelopen zondag in eigen huis afgesloten met een gelijkspel tegen FC Utrecht. Aan alles en iedereen met een groen-wit hart was te merken dat het verdiende punt opluchting gaf. Spelers en staf lieten na afloop blijken het enorme spandoek met de aanmoediging voorafgaand aan de wedstrijd als een hart onder de riem te hebben ervaren. Dat gebaar werd enorm gewaardeerd.”
 
“Eerder al betuigde de Rollyside (de supportersgroepering die de belangen behartigt van de minder valide supporters binnen FC Groningen – red.) via een open brief steun aan spelers en staf. Ook die boodschap werd als een warme ondersteuning ontvangen. In de line-up voor de wedstrijd tegen FC Utrecht liepen dit keer geen kinderen mee, zoals te doen gebruikelijk, maar ouderen in het kader van de ‘Week tegen Eenzaamheid’. Dat was eveneens hartverwarmend om te zien.”
 
Uitwedstrijden
“De remise tegen FC Utrecht zorgde er voor dat we van de hatelijke laatste plaats in de Eredivisie af zijn en we het vertrouwen mogen hebben dat we tegen iedere tegenstander punten kunnen pakken. Met dat perspectief gaan we ons richten op twee uitwedstrijden, te beginnen komende zaterdagavond om 18.30 uur tegen ADO in Den Haag. We hopen daar weer op een grote schare supporters te mogen rekenen in het gastenvak, zoals bij de voorgaande uitwedstrijden in dit seizoen tot nu toe het geval was.”
 
Rol Hans Robben
“Na een aantal gesprekken hebben wij Hans Robben (voormalig jeugdtrainer bij de club en de vader van Arjen Robben – red.) in een rol aan ons weten te binden. Hij zal één dag in de week werkzaam zijn binnen FC Groningen als Talentenbegeleider bij de eerste selectie. Hans Robben zal zich in die rol gaan bezighouden met het begeleiden van jonge spelers binnen de eerste selectie in de breedste zin van het woord.”
 
“Zo zal hij coachen, adviseren en begeleiden op onderdelen als onderwijs, financiën en lifestyle en gaat hij ondersteuning bieden aan spelers die bij FC Groningen in een nieuwe omgeving terecht komen. De werkzaamheden en aandachtspunten van Hans Robben worden in overleg met de technische staf van de eerste selectie bepaald. We zijn zeer verheugd dat wij een beroep kunnen doen op iemand met de kennis en ervaring van Hans Robben in het nationale en internationale voetbal. Wij denken dat zijn tips en aanwijzingen zeker voor jonge spelers een enorme meerwaarde hebben.”
 
Samenwerking Jeugdfonds Sport
“Tot slot kunnen wij melden dat we een samenwerkingsverband hebben gesloten met het Jeugdfonds Sport. Deze stichting maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub. Het fonds betaalt de contributie, of een deel daarvan, rechtstreeks aan de sportvereniging.”
 
“Via FC Groningen kan het Jeugdfonds Sport een groot aantal mensen bereiken en daarmee kinderen helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de meer dan tweehonderd partnerverenigingen in het amateurvoetbal, die bij ons zijn aangesloten via het Amateurconvenant FC Groningen. Daarnaast zal het Jeugdfonds Sport bij diverse activiteiten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij duidelijk zichtbaar zijn. Net als tijdens de thuiswedstrijden of andere evenementen binnen het Hitachi Capital Mobility Stadion, waar het logo van het Jeugdfonds Sport te zien zal zijn.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws