Hans Nijland aanwezig bij Sociale Activering

1 november 2018

Op donderdag 1 november hebben de deelnemers van het Sociale Activeringstraject nieuwe kleding in ontvangst mogen nemen!
Hans Nijland kwam tijdens de training langs om de jongens toe te spreken.

Sociale Activering

Met het project worden mensen in de leeftijd van 18 tot 27 jaar, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, in een half jaar tijd geactiveerd en handvaten aangereikt om zichzelf te ontwikkelen op sociaal gebied. Dit gebeurd in samenwerking met de gemeente Groningen en Restart.
De groep traint zes maanden lang in groepsverband op sportpark Corpus Den Hoorn. Hier volgen de jongens diverse trainingen en werken zij aan hun eigen toekomst. Middels diverse bijeenkomsten worden er doelen opgesteld die kunnen leiden naar werk, studie of ritme en structuur in hun dagelijks leven. 
 

foto 1

Een half jaar trainen

Sinds 11 september is de groep al actief op het veld. De groep trekt nu al een tijdje met elkaar op en werkt samen naar eigen opgestelde doelen. Het vetrouwen onder elkaar is groot en de groepsdynamiek wordt zodoende versterkt. Dit werd dan ook beloond met het officiële tenue van FC Groningen en de daarbij behorende trainingspakken. 
 

foto 7

Hans Nijland aanwezig!

De groep werd tijdens de training verrast toen niemand minder dan de directeur van FC Groningen zelf, Hans Nijland, tijdens de donderdagtraining op het veld stond. Je zag de trotse gezichten van de jongens en na de mooie woorden van Hans Nijland werd er voor het eerst getraind in het nieuwe tenue.
Dit is een extra stimulans voor de deelnemers om als individu, maar ook als groep, mooie stappen te kunnen maken.

foto 5

Laatste nieuws