Hans Hateboer naar Atalanta Bergamo

31 januari 2017

Hans Hateboer vertrekt per direct bij FC Groningen. De 23-jarige verdediger maakt de overstap naar Atalanta Bergamo. De voetballer uit Beerta tekent een meerjarige verbintenis bij de huidige nummer 6 van Italië.

Hateboer vloog vanochtend (dinsdag – red.) naar Italië om zich te oriënteren bij Atalanta Bergamo. De Italianen meldden zich gisteren (maandag – red.) met een concreet bod in het Noordlease Stadion. FC Groningen had eerder al aangegeven dat het de voorkeur had Hateboer deze transferwindow te verkopen, omdat de verdediger aan het einde van dit seizoen transfervrij de deur uit zou lopen omdat hij zijn aflopende contract niet wenste te verlengen. Dat scenario was voor FC Groningen niet wenselijk.
 
Nadrukkelijke wens
Hateboer liet aan de Trots van het Noorden nadrukkelijk weten op dit moment graag deze stap naar Italië te willen maken. Vanmiddag, dinsdag 31 januari, bereikte FC Groningen met Atalanta Bergamo een akkoord over de transfervergoeding voor Hateboer.
 
In overleg met de technische staf is de clubleiding de mening toegedaan, dat het vertrek van de verdediger voor de rest van dit seizoen intern kan worden opgelost.
 
Eigen opleiding
Hateboer, afkomstig uit de eigen opleiding van de club, speelde in totaal 111 officiële wedstrijden namens FC Groningen. Hij scoorde daarin vijf keer. Zijn belangrijkste treffer was het openingsdoelpunt in de halve finale van de beker, thuis tegen Excelsior in april 2015. Mede hierdoor won FC Groningen met 3-0 en een maand later de KNVB-bekerfinale. De (voorlopig) laatste wedstrijd in het groen-witte shirt speelde de Groninger afgelopen zondag in Friesland tegen rivaal sc Heerenveen (0-0).

In duel met Reza
Sliding tegen Reza

Laatste nieuws