Handwerker: ‘Blij om hier te zijn; vanaf morgen aan de bak’

14 augustus 2018

Tim Handwerker is de nieuwe aanwinst van FC Groningen. De 20-jarige vleugelverdediger speelde in de opleiding van Bayer Leverkusen en afgelopen seizoen voor 1.FC Köln. Daar maakte hij elf keer zijn opwachting in de Bundesliga. Dit seizoen, 2018/2019, wordt hij gehuurd door FC Groningen.

Handwerker vertelde op de persconferentie dinsdagmiddag iets meer over zijn achtergrond en staat te trappelen om vanaf woensdag te beginnen met trainen. “Ik ben blij om hier te zijn. Ik heb tien jaar in de opleiding van Leverkusen gespeeld en heb toen de overstap gemaakt naar Köln. Het was goed om daar ervaring op te doen op het hoogste niveau, al was de prestatie van het team afgelopen seizoen niet voldoende."

Youth League
"Met technisch manager Ron Jans heb ik goede gesprekken gevoerd en ik sta klaar om het team te helpen. Vanaf morgen (woensdag – red.) sta ik op de training en vrijdag moeten we het hier in het stadion laten zien. Tot nu toe heb ik vooral restaurants en het hotel in de stad gezien en daarnaast heb ik alvast het team leren kennen. Vanaf nu mag ik volledig onderdeel zijn van het team.”

Bij FC Groningen komt hij een bekende tegen. “Met Jeffrey Chabot heb ik één of twee keer bij Duitsland onder-19 gespeeld. Ook in de competitie kwam ik hem al tegen toen hij bij Frankfurt en Leipzig speelde. Zelf heb ik twee seizoenen in de UEFA Youth League gespeeld, tegen ploegen als AS Monaco en Benfica uit Lissabon. Dat was in de jeugdversie van de Champions League.”

Herenakkoord
Algemeen directeur Hans Nijland meldde dat Handwerker gehuurd wordt voor één seizoen en er een ‘gentleman’s agreement’ is gemaakt dat aan het einde van de competitie FC Groningen en 1.FC Köln om tafel gaan om te spreken over de toekomst van Handwerker. Groningen heeft geen optie tot koop kunnen bedingen.

De ruimte om nog een speler te huren kwam er afgelopen weekend door de transfer van Ruben Jenssen naar Brann Bergen in Noorwegen. Handwerker gaat spelen met rugnummer 29 dat wordt afgestaan door Daniel Bouman uit Jong FC Groningen.

Laatste nieuws