string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Handvol internationals op schrikkeldag.

Woensdag 15 februari 2012 om 16:22

FC Groningen levert op 29 februari weer een handvol internationals aan diverse vertegenwoordigende elftallen. Vijf spelers zitten in de voorselectie voor diverse Nederlandse jeugdteams. Daarnaast zijn Dusan Tadic en Tim Sparv uitgenodigd en behoort David Texeira tot de voorselectie voor de Olympische Spelen.

Jong Oranje speelt op woensdag 29 februari een uitwedstrijd tegen Jong Schotland. De ploeg van bondscoach Cor Pot speelt in Saint Mirren Park in Paisley een EK-kwalificatieduel. In de voorselectie van 24 spelers zijn Leandro Bacuna, Virgil van Dijk en Maikel Kieftenbeld opgenomen. Op vrijdag 24 februari wordt de definitieve groep bekend.
Het Nederlands Beloften Elftal speelt op woensdag 29 februari tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken. Het duel wordt gespeeld in Spakenburg. Lorenzo Burnet is opgenomen in de voorlopige selectie van Adrie Koster en hoort vrijdag 24 februari op hij tot de definitieve groep behoort.
Doelman Stefan van der Lei is opgenomen in de voorselectie van Oranje onder-19 dat op woensdag 29 februari oefent tegen Zwitserland onder-19. Het duel wordt gespeeld in het Zwitserse Locarno.
Dusan Tadic is door de Servische bond uitgenodigd voor een mini-toernooi met Servië, dat op dinsdag 28 en woensdag 29 februari wordt gespeeld op Cyprus. Tim Sparv ontving een uitnodiging van de Finse bond voor een oefenduel met Oostenrijk op woensdag 29 februari.
David Texeira tenslotte staat op een lijst van liefst 73 spelers die kans maken op deelname aan de Olympische Spelen in Londen. Uruguay is daar deelnemer. In verband met de inschrijving van atleten moest door de bond voor 24 februari een ‘long-list’ worden aangeleverd. Op maandag 9 juli zal de selectie worden teruggebracht naar 22 spelers, die naar de Spelen gaan.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’