Handvol duels voor Janssen tussen beide FC’s

17 september 2014 / vandaag

Scheidsrechter Ed Janssen leidt zondagmiddag voor de vijfde keer een duel tussen FC Utrecht en FC Groningen. Van de vorige vier wedstrijden waarbij Janssen de fluit hanteerde, won de ploeg uit Utrecht drie keer. De aftrap in Stadion Galgenwaard is zondagmiddag om 16.45 uur en daarmee is het duel tussen beide FC’s de laatste competitiewedstrijd van speelronde 6 in de Eredivisie.

Onder leiding van Janssen won FC Groningen alleen van FC Utrecht op 4 april 2009. In Galgenwaard werd het toen 0-1, door een treffer ver in blessuretijd door Evgeniy Levchenko. Ook vorig seizoen was Janssen de arbiter tussen beide ploegen en won de thuisclub met 1-0. Ook het enige duel dat Janssen in Euroborg floot tussen beide teams eindigde op 20 januari in een zege voor FC Utrecht, 0-2. Vervanger
Voor Janssen wordt het zijn 19de  officiële wedstrijd als scheidsrechter waarbij de Trots van het Noorden aan de aftrap verschijnt. Dit seizoen floot de arbiter uit Meijel al de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen Heracles Almelo. Janssen werd daags voor het eerste duel van dit seizoen in Euroborg door de KNVB aangesteld als vervanger van zijn geblesseerde collega Pol van Boekel. FC Groningen won het tiende duel in eigen huis onder leiding van Jansen met 3-1. Janssen maakte zijn debuut bij een wedstrijd van FC Groningen op 20 september 2006, toen hij de met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Top Oss in goede banen leidde.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws