string(9) "claudebot"

Handtekeningenmiddag voor leden Junior Club.

Dinsdag 27 september 2011 om 14:43

In de 348ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de competitiewinst tegen De Graafschap, kijkt hij vooruit naar het topduel met Ajax en tal van activiteiten, die deze week gehouden worden.

“Zeker na de zure bekernederlaag tegen AZ, was het afgelopen zondag in Doetinchem van groot belang te winnen van De Graafschap om in de competitie aansluiting te houden met de groep clubs, die graag naar boven kijkt. Dit lukte zeer verdiend, maar op een wel heel bijzondere wijze. Hoewel we heer en meester waren op de Vijverberg stonden we tot aan de laatste minuut van de officiële speeltijd nog met 2-1 achter. Een nieuwe onterechte nederlaag dreigde, maar gelukkig viel het kwartje alsnog de goede kant op. Daardoor kunnen we met het nodige vertrouwen de topper tegen Ajax, zondag in een uitverkochte Euroborg, tegemoet zien.”
Brief
“Dan willen wij langs deze weg onze zorg uitspreken over een probleem waarmee we te maken hebben, namelijk kwetsende en/of beledigende spreekkoren. Naar aanleiding van spreekkoren tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen zijn wij door de KNVB gesommeerd ons hiervoor te verantwoorden. Wij hebben eerder voor spreekkoren een boete gekregen en ons hangt nu opnieuw een straf boven het hoofd.”
“Bij herhaling dreigt zelfs het spelen van een wedstrijd zonder publiek. Een inktzwart scenario, waaraan wij niet moeten denken en voor ons en onze supporters ook onacceptabel is. Daarom zullen wij vandaag (dinsdag – red.) onze seizoenkaarthouders een brief sturen over deze problematiek. Wij realiseren ons daarbij heel goed dat verreweg het grootste gedeelte van de seizoenkaarthouders dat deze brief ontvangt, zich onthoudt van spreekkoren.”
Tribunenamen
“Eind deze week wordt bekend welke vijf namen het meest zijn aangedragen voor de naamgeving van de Noord- en Zuidtribune. Het woord is daarbij aan de supporters. De verkiezing van de twee tribunenamen in Euroborg verloopt in twee etappes. Tot vrijdag kan iedereen per e-mail twee namen aandragen. Dat kan naar: tribunenamen@fcgroningen.nl.”
“Vrijdag zullen wij een Top-5 bekend maken en krijgen uitsluitend seizoenkaarthouders, via deze website exclusief de kans op twee namen uit de lijst van vijf te stemmen. Rondom de competitiewedstrijd FC Groningen – FC Twente op zondag 23 oktober zal vervolgens bekend worden gemaakt op welke twee namen het meest is gestemd.”
Oxfam Novib
“Vanmiddag (dinsdag – red.) is er voor de businessclubleden van FC Groningen een netwerkevenement van ‘ondernemers voor ondernemers’ in de Hattrick’s Pub. Maatschappelijk betrokken ondernemen en netwerken gaat uitstekend samen in Euroborg. Inmiddels zijn er meer dan vierhonderd bedrijven lid van ‘ondernemers voor ondernemers’ en daarmee ambassadeur van de microfinancieringsprojecten van Oxfam Novib. Deze organisatie strijdt samen met mensen, organisaties, bedrijven en overheden voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. Ondergetekende zal bij deze bijeenkomst een lezing houden.”
Ecomobielbeurs
“Morgenmiddag (woensdag – red.) reis ik samen met accountmanager Geert Kuiper naar de Ecomobielbeurs in Ahoy Rotterdam. Dit is dé vakbeurs voor duurzame mobiliteit. Het thema van Ecomobiel 2011 is: ‘Stop Thinking, Start Acting’ en benadrukt de focus op duurzame mobiliteitsoplossingen binnen de sectoren die vandaag de dag al inzetbaar zijn. In twee dagen tijd worden zo’n 5.000 professionals uit de branche verwacht. Wij zullen er uitleg geven over onze plannen om samen met Essent de meest groene club van Nederland te worden en onze ervaringen delen met het rijden op groen gas.”
“Voor het eerst zal tijdens Ecomobiel groen gas als transportbrandstof nadrukkelijk gepromoot worden. Stichting Energy Valley, GroengasMobiel en De Groene Website zullen tijdens Ecomobiel op de gemeenschappelijke stand, het Groen Gas horecaplein en tijdens een interactieve sessie, alle geïnteresseerden de ins and outs van groen gas vertellen.”
Handtekeningenmiddag
“Morgen (woensdag – red.) staat bij de FC Groningen Junior Club de jaarlijkse handtekeningenmiddag op het programma. Deze immer populaire activiteit wordt exclusief georganiseerd voor leden van de Junior Club. Vanaf 13.15 uur zitten spelers en staf klaar om ruim tweehonderd kinderen van een handtekening te voorzien op hun pet, T-shirt of poster. Het is nog mogelijk je aan te melden voor deze activiteit via de website van de juniorclub.”
Zeilwedstrijd
“Donderdag maken we met alle leden van de FC Groningen Captain’s Club – onze skyboxhouders – ons jaarlijkse uitstapje. Dit jaar houden we een zeilwedstrijd over het Marker- en IJsselmeer en wordt de dag afgesloten met een borrel met haringkar en hapjes op de steiger en aansluitend een Mediterraan diner.”
Voetbal International
“Vrijdagavond ben ik te gast in het live televisieprogramma Voetbal International. Samen met vaste tafelgast Johan Derksen en presentator Wilfred Genee bespreken we vanaf 20.30 uur op RTL 7 de gang van zaken in de voetballerij en is er uiteraard ook veel aandacht voor FC Groningen.”
Opening
“Zaterdagmiddag opent aan de Rademarkt in Groningen de gloednieuwe woon- en cadeauwinkel Kaatje & Jay. Deze nieuwe winkel wordt bestierd door onze voormalige werkneemster Kimm Jeltema en haar man. Koen van de Laak zal om 12.00 uur de winkel openen. Wij wensen Kimm en haar man vanaf deze plaats van harte succes met hun initiatief.”
Supportersvereniging
“Tot slot willen wij verwijzen naar de algemene ledenvergadering van de Supportersvereniging FC Groningen. Deze wordt maandagavond gehouden en na afloop van de vergadering is er traditioneel een forum met dit jaar deelname van speler Kees Kwakman, manager technische zaken Henk Veldmate en ondergetekende.”
“En om alvast te  noteren in de agenda: Jong FC Groningen – Jong Feyenoord op maandag 17 oktober om 18.30 uur in Euroborg.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus