Handhaving A1 en B1.

Vrijdag 24 april 2009 om 23:23

A1 en B1 zijn verzekerd van nog een jaar eredivisievoetbal na een gelijkspel en een zege op Vitesse/AGOVV. C1 en D1 wonnen terwijl D2 de titel pakte.

DE GRAAFSCHAP D1 1-10 FC GRONINGEN D1
—————————————————————————
De tweedejaars D-pupillen wonnen voor de 20ste maal dit seizoen een competitiewedstrijd. In Doetinchem scoorde de ploeg van trainer Hugo tevens de 100ste treffer van het seizoen. Na 70 minuten was de 10-1 eindstand bereikt. Richairo Zivkovic maakte drie doelpunten en bracht zijn seizoenstotaal op 31. Zowel Gijs Jasper als Youri Schuur waren goed voor elk twee treffers terwijl Kasper Oldenburger, Jonah van der Werf en een eigen doelpunt van de thuisploeg het tiental treffers volmaakte. FC Groningen startte het duel met 94 gescoorde doelpunten. Het was Gijs Jasper die de zesde treffer van de wedstrijd en de 100ste voor D1 van dit seizoen maakte.
FC GRONINGEN D2 12-1 BV VEENDAM D1
Voor de tweede maal in de historie zijn de eerstejaars D-pupillen van FC Groningen kampioen geworden. Vreugde heerste al voor aanvang van de wedstrijd toen bekend werd dat concurrent Flevo Boys D1 thuis met 0-1 had verloren van stadgenoot GVAV Rapiditas D1. Dat betekende dat de ploeg van trainer Peter Hoekstra bij een zege de titel zou winnen. Dat gebeurde dan ook in stijl. Binnen tien minuten was het 3-0 en vervolgens maate de ploeg er een gala-voorstelling van. Na een 5-0 ruststand won FC Groningen uiteindelijk met 12-1. Meer over het kampioenschap elders op deze website.
RKC WAALWIJK C2 1-3 FC GRONINGEN C2
De eerstejaars C-junioren blijven het goed doen in de voorjaarscompetitie. De ploeg van trainer Erik Muntendam kwam op achterstand maar wist toch de drie punten uit Brabant mee te nemen. Nadat RKC op voorsprong was gekomen, maakte Youri Ploeger nog voor rust gelijk middels een vrije trap. In de tweede heldt was FC Groningen de betere ploeg en dat kwam tot uitdrukking in de score. Een snoeiharde vrije trap van Tolgahan Cicek, normaliter uitkomend voor de C1, betekende een 1-2 voorsprong voor de FC. Diezelfde Tolgahan besliste daarna het duel met zijn tweede doelpunt. Dit duel was de laatste tussen een jeugdteam van FC Groningen en RKC Waalwijk. Volgend seizoen gaat RKC samen met Willem II de jeugd bundelen om vervolgens verder te spelen onder de naam Willem II/RKC.
FC GRONINGEN B1 2-1 VITESSE/AGOVV B1
Het was een cruciaal duel op Corpus den Hoorn. De voorsprong op de Gelderlanders bedroeg vooraf vier punten en dus wist de ploeg van trainer Peter Moltmaker dat het genoeg had aan een punt om het niet op de laatste speeldag aan te laten komen. De gasten kwamen op voorsprong via een mooi genomen vrije trap. Het antwoord had FC Gronngen snel klaar. Yoell van Nieff mocht van zo’n twintig meter afstand ook een vrije trap nemen en schoot hard en onberispelijk raak. Het was voor de thuisploeg de eerste treffer na zeven opeenvolgende, doelpuntloze wedstrijden. Vlak na rust viel de bevrijdende 2-1. Een mooie actie van Bram Verburgh werd van dichtbij afgerond door Henk Bos. In het vervolg leek Vitesse/AGOVV er niet meer in te geloven en kreeg de FC de beste kansen. Na tachtig zenuwslopende minuten was lijfsbehoud definitief zeker.
VITESSE/AGOVV A1 3-3 FC GRONINGEN A1
Op de valreep pakte de ploeg van trainer Paul Raveneau een punt en werd het verblijf in de eredivisie verlengd. Vooraf wist de thuisploeg dat het moest winnen wilde het nog een kans maken op lijfsbehoud. Vitesse/AGOVV scoorde na een half uur spelen tweemaal achter elkaar waardoor FC Groningen bij rust tegen een 2-0 achterstand aankeek. In de 60ste minuut zorgde Norair Mamedov voor de aansluiting en drie minuten later was het alweer gelijk via een treffer van Tiemen van Hezel. Vervolgens kreeg een speler van de thuisploeg tweemaal geel maar desondanks wist men toch weer op voorsprong te komen. Weer kwam FC Groningen terug en het was opnieuw Norair die scoorde en de A1 daarmee een punt bezorgde. Door het resultaat is Vitesse/AGOVV geegradeerd naar de Eerste Divisie.
Op het You Tube Kanaal van de FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd) vind je nu alle video’s over het kampioenschap van D2 inclusief enkele doelpunten. Ook de twee cruciale goals van B1 zijn te bekijken.