string(9) "claudebot"

‘Handelen naar eer en geweten in zeer lastige kwestie’.

Dinsdag 07 november 2017 om 14:15

In de 655ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, benoemt hij het trainingsduel van woensdagmiddag in het Noordlease Stadion en gaat hij vooral in op de laatste berichtgeving rondom de club.

“Hoewel we tegen Heracles geen resultaat hebben weten te behalen, heeft het vertoonde spel ons afgelopen zaterdag het nodige vertrouwen en enig houvast gegeven. We hebben in Almelo een heel behoorlijk FC Groningen gezien, dat als een team speelde, maar het zit ons in deze fase ook domweg even niet mee.”

Niet verschuilen
“We willen ons echter niet verschuilen achter pech en we staan niet voor niets op de positie waarop we staan, maar we knokken door. Schouder aan schouder en met elkaar. De ingezette lijn tegen Heracles willen we doortrekken. Lukt dat, dan gaan we zeker ook weer de gewenste resultaten boeken.”

“Het is fantastisch om daarbij de onvoorwaardelijke steun te mogen ervaren van onze supporters bij zowel de wedstrijden in Kerkrade en Rotterdam als afgelopen zaterdag in Almelo. Maar natuurlijk ook van de mensen die vanaf een andere plek enorm met de FC meeleven.”

Onrust
“Het helpt ons vanzelfsprekend niet dat er dan veel onrust is rondom de club. Gisteren (maandag – red.) zijn er in de media allerlei berichten verschenen over vermeende gebeurtenissen. Uit die verhalen kan alleen maar duidelijker worden waarom wij hebben gehandeld, zoals we hebben gehandeld. Je kunt namelijk niet altijd alles naar buiten brengen. In dit geval hebben we bijvoorbeeld te maken met de privacy van mensen en als er met klem wordt verzocht hierover niet in de media te praten en je maakt daarover afspraken met elkaar, dan dien je dat te respecteren. Dat hebben wij als club gedaan.”

Zeer lastige kwestie
“Wij hebben in deze zeer lastige kwestie naar eer en geweten gehandeld. Maar dat de hele situatie ons zwaar op de maag ligt, mag duidelijk zijn. Wij willen niets liever dan ons richten op ons sportieve herstel en dan werkt de huidige onrust vanzelfsprekend niet mee. Wij respecteren dat media hun werk doen, maar wij vragen op onze beurt om ons te respecteren als wij aangeven niet op situaties te kunnen of willen ingaan om bovengenoemde redenen. Wij proberen zaken af te sluiten en ons te richten op het vervolg van het seizoen.”

Trainingswedstrijd
“Dat vervolg komt er morgenmiddag (woensdag – red.) al als we om 15.00 uur in het Noordlease Stadion een trainingswedstrijd spelen tegen SC Preussen 06 Münster. Hoewel het geen officiële oefenwedstrijd betreft, kunnen eventuele belangstellenden morgenmiddag via de hoofdingang vrij plaatsnemen op het TKP-ereterras van het Noordlease Stadion. FC Groningen TV – het online tv-kanaal van de club – zal vanuit het stadion een live stream verzorgen van het trainingsduel met de Duitse club, die uitkomt in de Derde Bundesliga.”

Internationals
“Ernest Faber zal tegen Preussen Münster vooral een beroep doen op de spelers die behoefte hebben aan speelminuten. De trainer kan daarnaast in verband met een interlandperiode geen beroep doen op de internationals uit de eerste selectie, te weten: Sergio Padt, Oussama Idrissi, Juninho Bacuna, Mimoun Mahi en Uriel Antuna. We tellen in deze periode ook drie jeugdinternationals, namelijk Tom van de Looi, Lars Kramer en Kolbeinn Finnsson.”

Opleiding
“Bij de opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn staat er deze week wederom een zogenaamde ‘zware trainingsweek’ op het programma. Dit houdt in dat de meeste teams twee wedstrijden spelen en daarnaast volop trainen. Zo speelt bijvoorbeeld FC Groningen onder-17 vanavond (dinsdag – red.) thuis tegen AZ en zaterdag tegen PSV.”

“In die wedstrijden zal onder andere Leonel Miguel meespelen. Hij is binnen de opleiding verkozen tot Strijder van de Maand oktober. Deze onderscheiding is bedoeld voor spelers die zich strijdvaardig tonen in wedstrijden, betrokken zijn door anderen te helpen, ambitie tonen door zich iedere training en in wedstrijden te verbeteren, onvoorwaardelijk zijn in het vertonen van topsportgedrag en toegankelijk, benaderbaar en aanspreekbaar zijn. De titel ‘Strijder van het Jaar’ werd afgelopen seizoen gewonnen door Ludovit Reis.”

Promotiedagen
“Vandaag en morgen (dinsdag en woensdag – red.) staan de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland weer op het programma. FC Groningen is wederom met een grote delegatie ruim vertegenwoordigd op het inmiddels traditionele FC Groningen-plein in MartiniPlaza. We staan dit jaar op een prachtige nieuwe locatie; in het centrum van de beurs, in de Expo 1.”

“Tijdens deze twee dagen is er genoeg te beleven op en rond het FC-plein. Zo is vanmiddag (dinsdag – red.) internationaal scheidsrechter Bas Nijhuis bij ons te gast voor de presentatie van zijn boek ‘Niet zeiken, voetballen’. Samen met auteur Eddy van der Ley is Nijhuis van 16.30 uur tot 18.00 uur aanwezig op het FC Groningen-plein. Om 16.45 uur geeft het duo een korte presentatie met vermakelijke anekdotes.”

Uitgenodigd
“U wordt van harte uitgenodigd op een van beide dagen ons plein te bezoeken!”

“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus