Hagenauw tekent contract en gaat niet naar Noorwegen

31 mei 2013

Spits Arjen Hagenauw van RVO FC Groningen/Cambuur A1 is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal onder-19 jaar voor het EK-kwalificatietoernooi in Noorwegen. Hij is met een liesblessure afgehaakt.

Afgelopen dinsdag werd een onderlinge selectiewedstrijd gespeeld bij de selectie van Oranje onder-19. Op woensdag kregen achttien van de 24 spelers te horen dat ze zich zaterdag 1 juni mogen melden voor het EK-kwalificatietoernooi. Hagenauw was één van de achttien, maar moest helaas afhaken met een liesblessure.

Maandag 3 juni reist het gezelschap af naar Noorwegen en op woensdag 5 juni staat het eerste duel met gastland Noorwegen gepland. Aanvang is 19.00 uur. Op vrijdag 7 juni wordt om 14.00 uur gespeeld tegen Cyprus. Op maandag 10 juni om 18.00 uur staat het derde en laatste duel tegen Duitsland op het programma voor de ploeg van bondscoach Wim van Zwam.

De winnaar van dat toernooi plaatst zich voor het EK onder-19, dat later deze zomer in Litouwen wordt gespeeld. Naast het gastland doen er zeven landen mee aan dit eindtoernooi.

Contract
Arjen Hagenauw en FC Groningen zijn tot overeenstemming gekomen betreffende een contract dat hem de komende twee seizoenen aan de club bindt. Komend seizoen maakt Hagenauw deel uit van de selectie van Jong FC Groningen.

Laatste nieuws