Gözübüyük scheidsrechter in Den Haag voor het duel met AZ

14 augustus 2019 / vandaag

FC Groningen gaat zondagmiddag 18 augustus in speelronde 3 van de Eredivisie op bezoek bij AZ. De wedstrijd wordt vanwege een ingestort deel van het dak van het AFAS Stadion niet in Alkmaar, maar in Den Haag gespeeld. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Aftrap van de wedstrijd is om 16.45 uur.

Het is de 29ste keer dat Gözübüyük een wedstrijd van FC Groningen onder zijn leiding heeft. Van de voorgaande 28 duels waarin Gözübüyük de fluit hanteerde, won de FC negen maal en pakte de Trots van het Noorden zes keer een punt. De overige dertien wedstrijden gingen verloren.
 
De laatste keer dat Gözübüyük een wedstrijd van FC Groningen floot, was het thuisduel van afgelopen seizoen met VVV Venlo. De FC won op 3 maart van dit jaar de doelpuntrijke wedstrijd met 3-2. De elf wedstrijden daarvoor onder leiding van de 33-jarige arbiter waren allen buitenshuis. Eén daarvan was de wedstrijd op bezoek bij AZ in de play-offs van het seizoen 2016/2017. FC Groningen ging op 20 mei 2017 in Alkmaar met 4-1 onderuit.   
 
Gözübüyük wordt zondagmiddag in Den Haag geassisteerd door Charl Schaap en Jan de Vries, Stan Teuben is vierde official. Kevin Blom is VAR, hij krijgt in Zeist assistentie van Dyon Fikkert. Aftrap van het duel met AZ in het Haagse Cars Jeans Stadion is zondagmiddag 18 augustus om 16.45 uur. 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws